Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Λεφτά για υποβρύχια …πάντα θα υπάρχουν!

Από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Άμυνας καλούσε σε “επιστράτευση” τους πολίτες ,αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να αντιμετωπίσουμε τον “οικονομικό πόλεμο” στον οποίο βρισκόμαστε.

Στην Αθήνα,περίπου την ίδια ώρα υπήρχαν έντονες φήμες και πληροφορίες από έγκυρες πηγές ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΕΘΑ ,είναι έτοιμη να καταβάλει ακόμη 50 εκατομμύρια στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το πρόγραμμα ναυπήγησης δύο ακόμη υποβρυχίων τύπου 214 (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ),που όμως μέχρι στιγμής είναι ένα πρόγραμμα-φάντασμα! Τίποτα δεν έχει γίνει και η ναυπήγηση των δύο υποβρυχίων όχι απλά δεν έχει προχωρήσει ,αλλά δεν έχει ξεκινήσει καν!

Αυτός ήταν και ο λόγος που τις τελευταίες δύο εβδομάδες το κλίμα που μεταδιδόταν από το ΥΕΘΑ αλλά και από το ΓΕΝ ήταν ότι άλλα λεφτά δεν θα δοθούν στον Σκαραμαγκά και στον ιδιοκτήτη του Ισκαντάρ Σάφα. Γινόταν μάλιστα και συγκρίσεις με την εποχή υπουργίας Μεϊμαράκη ,τότε που παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β.Βασιλάκου ,είχαν δοθεί στους Γερμανούς ιδιοκτήτες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες το βράδυ όμως στελέχη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που θεωρούνται και στενοί συνεργάτες του Ισκαντάρ Σάφα,εντοπίστηκαν σε ακριβή ψαροταβέρνα της Βουλιαγμένης ,σ΄ ένα δείπνο “εορταστικό”. Το τηλεφώνημα του κ.Σάφα προς στενό του συνεργάτη μετέφερε πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ,η δόση των 50 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί ,ανεβάζοντας το ποσό που έχουμε επιβαρυνθεί για το πρόγραμμα των νέων υποβρυχίων στα 400 εκατομμύρια ευρώ. 300 δόθηκαν το 2010 και άλλα 100 -αν πράγματι δοθούν άλλα 50-  τώρα.

Περισσότερα στο OnAlert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε