Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Λεφτά υπάρχουν” … ως τέλη Ιουνίου

“Λεφτά υπάρχουν” … ως τέλη Ιουνίου

Μέσα σε δύο ημέρες, ως την ερχόμενη Πέμπτη οι Βρυξέλλες θα πρέπει να έχουν αποδεσμεύσει 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει ομόλογα αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων στα μέσα Μαϊου ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Ωστόσο ακόμη και αν αυτό συμβεί το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα διαπραγματευτεί με την τρόικα ή οποία θα πρέπει να ανάψει το πράσινο φως ώστε να συνεχίσουν να … έρχονται στα ταμεία του κράτους τα χρήματα από το νέο δάνειο.

“Αν δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την επόμενη δόση με την τρόικα και αν το κράτος δεν έχει τις προβλεπόμενες μηνιαίες ταμειακές ροές, τότε ενδέχεται να έχουμε πρόβλημα ρευστότητας από το τέλος Ιουνίου και μετά”.

Αυτό δήλωσε στο Reuters παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ωστόσο ότι τα αποθέματα στα ταμεία επαρκούν ως τα τέλη και όχι ως τα μέσα Ιουνίου, όπως προέβλεψε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τα πραάγματα είναι οριακά και θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξήσουν τις πιέσεις από το εξωτερικό. Μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να εκταμιευθεί μια δόση του νέου δανείου.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, η δόση του Ιουνίου θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς του ιδιώτες, ύψους 6,3 δισ. ευρώ, ή ένα σημαντικό τμήμα από αυτές. Πρέπει επίσης να προστεθούν και τα 23 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για να εκταμιευθεί αυτό το ποσό απαιτείται ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Η τρόικα όμως διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση και κυβέρνηση τουλάχιστον ως αυτή την ώρα δεν έχει και πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι πάμε σε νέες εκλογές…

Ήδη τα μηνύματα τόσο από τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και από το ΔΝΤ είναι πως η όποια κυβέρνηση προκύψει θα πρέπει να σεβαστεί τη δανειακή σύμβαση, ενώ ταυτόχρονα αναβάλλεται μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης και η επίσκεψη των στελεχών της τρόικας στην Ελλάδα…

Διαβάστε επίσης:
Η εντολή στον Α. Τσίπρα – Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ σε όσους δεν μπήκαν στη Βουλή με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές

Και τώρα… ταμείο – Έρχονται τα “μπιλιετάκια” με τους φόρους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε