weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ: Η ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ – «Ηθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια»

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ: Η ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ – «Ηθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια» | Newsit.gr

ΩΡΑ 12.04 Αγώνας για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τα δεσμά του παρελθόντος. Τις επόμενες ημέρες θα δείξουμε ότι και ενότητα και πεισμα έχουμε.

ΩΡΑ 12.03 Καταλαβαίνω ότι κάποιοι από αυτούς που προχωράμε μαζί διστάζουν. Καταλαβαίνω οτι είναι μεγάλα και κρίσιμα τα βήματα. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας. Είναι ο αγώνας τους εθνους μας κατά των άκρων και υπέρ των δικαιωμάτων. Κατά της δημαγωγίας και υπερ της ευθύνης.

ΩΡΑ 12.02 Από την δοκιμασία των επομένων μηνών θα βγούμε πιο δυνατοί. Οσοι μας είχαν γονατισμένους βλέπουν την Ελλάδα να σηκώνεται. Σήμερα ποντάρουν στην επιτυχία μας.

ΩΡΑ 12.01 Είμαστε ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη των δυο άκρων. Οι αντίπαλοί μας υπερασπίζονται οχυρά, φέουδα. Φωνάζουν πολύ αλλά δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως.

ΩΡΑ 12.00 Σε κάθε μεγάλη στιγμή μιας χώρας υπάρχουν δύσκολα διλήμματα. Υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν κι εκείνοι που λιγοψυχούν. Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το αλμα προς τα εμπρός. Οπως κι εκείνοι που βουλιάζουν στις λάσπες.

ΩΡΑ 11.58 Είμαστε η εγγύηση της ασταθερότητας όταν κάποοοι απεργάζονται την αποσταθεροποίηση. Αυτή την φορά δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι και άλλοι στο κοινοβούλιο. Μαζί μας είναι η μεσαία ταξη και η νεολάια. Οι έλληνες που θέλουν να τελειώνει το κακό όνειρο της λιτότητας.

ΩΡΑ 11.57 Φανταστείτε τους ακραίους όλων των αποχρώσεων θολωμένοι από εμμονές και διψασμένοι για δύναμη θα καταστρεφαν την χώρα. Αυτό τον εφιάλτη δεν θα τον επιτρέψουμε ποτέ.

ΩΡΑ 11.56 Το πρόβλημα δεν είναι πια αν θα περάσει εκείνο ή το άλλο μέτρο. Τι θα συνέβαινε αν δεν έκλεινε η συμφωνία. Θα γύιζε η Ελλάδα στην απομόνωση και θα λεηλατούσε τα πάντα το λόμπυ της δραχμής. Πρωτοφανείς συνθήκες πόλωσης στην κοινωνία.

ΩΡΑ 11.55 Μαζί μας τώρα πια είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Παρα τις διαφορές μας παλεύουν κι εκέινοι για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Δημιουργούμε την αναγκαία για την ελλάδα πολιτική ευρωπαϊκή συνείδηση.

ΩΡΑ 11.54 Κάποιοι συνδικαλιστές ονόμασαν τα προνόμια κατακτήσεις. Ηταν προνόμια που τα απολάμβαναν λίγοι και τα πλήρωνε ο λαός.

ΩΡΑ 11.53 Είναι ολοφάνερο ότι μεσα στα μέτρα που ψηφίζουμε είναι και μέτρα άδικα που αναγκαζόμαστε να πάρουμε. Επρεπε να τα είχαμε πάρει μόνοι μας χωρίς να μας το πει κανένας.

ΩΡΑ 11.52 Για να ορθοποδήσει η χώρα πρέπει να αντιστρέψουμε την πορεία.

ΩΡΑ 11.50 Απ’εναντι στις δύσκολες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε υπάρχουν 2 αντιδράσεις: αυτών που θίγονται άδικα και έχουν φτάσει στα όριά τους. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θίγονται γιατί χάνουν προνόμια. Συντεχνίες και επιχειρηματικά συμφέροντα. Τους έχουμε απέναντι και δεν κάνουμε πίσω χιλιοστό. Δεν γίνεται να χαριζόμαστε στα τρωκτικά.

ΩΡΑ 11.48 Μόλις καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τα ελλείμματα θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες. Οταν θα ξεπερνάμε τον στόχο μας θα χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο για να αποκαθιστούμε τις αδικίες. Αυτό αφορά ειδικά τον ΟΓΑ και τα πολυτεκνικά επιδόματα.

ΩΡΑ 11.47 Χωρίς τράπεζες επιστρέφουμε στην εποχή του λίθου. Κάποιοι ήθελαν να λεηλατήσουν την χώρα αλλά δεν τους αφησαμε.

ΩΡΑ 11.45 Να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να ματαιώσουν την ψήφιση των μέτρων. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν να κάνουμ τσαμπουκά. Αυτό θα μας οδηγούσε έξω από την Ευρώπη. Τα συμφέροντα προσπαθούν να δηλητηριάσουν ότι καλό πάει να γίνει.

ΩΡΑ 11.44 Αυτοί που στοιχημάτιζαν στην δραχμή, χάνουν στο στοίχημα. Μας λένε ότι είμαστε ασυνεπείς. Ολες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ισχύουν απολύτως.

ΩΡΑ 11.43 Μέχρι στιγμής την οικονομία μας την παραλύει η έλλειψη ρευστότητας. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα η ρευστότητα θα επανέλθει η ψυχολογία θα αλλάξει, η δραχμοφοβία των ξένων θα εξαφανιστεί.

ΩΡΑ 11.42 Από την δόση μόνο το 10% θα παέι στους δανειστές μας. Παλεύω να πάρουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 31,5 δις. Για να επιστρέψει το κράτος αυτά που χρωστάει στους ιδιωτες.

ΩΡΑ 11.41 Διαμηνύσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν. Θα είναι οι τελευταίες τέτοιοιες περικοπές. Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν.

ΩΡΑ 11.40 Εφαρμόσαμε το νόμο και απέναντι στους παρακρατικούς αλλά και μέσα στα πανεπιστήμια. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Τα πρώτα βήματα έγιναν. Εφαρμόσαμε το νόμο εμείς οι πολιτικοί στους εαυτούς μας. Περιορισμός μετακλητών υπαλλήλων στο κοινοβούλιο. Μειώσεις μισθών από το Πρόεδρο έως τον βουλευτη.

ΩΡΑ 11.38 Αρχίσαμε εστρατεία για τιο χτύπημα της λαθρομετανάστευσης. Η εικόνα αλλάζει στα κέντρα των πόλεων. Η ανακατάληψη των πόλεών μας έχει αρχίσει. Σήμερα ο νόμος υπάρχει και εφαρμόζεται. Σε κάθε τετράγωνο το κέντρου της Αθήνας.

ΩΡΑ 11.37 Στο εσωτερικό χτυπήσαμε κακοδαιμονίες. Σταματήσαμε μια απεργία διαρκείας που απειλούσε να γονατίσει την χώρα.

ΩΡΑ 11.36 Τους τελευταίους δυο μήνες δώσαμε μάχες σε δυο μέτωπα και αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας. Εχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν.

ΩΡΑ 11.34 Τους δυο πρώτους μήνες αφότου αναλάβαμε κάθε μέρα δηλώσεις αξιωματούχων μας έβγαζαν από το ευρώ. Η Ελλάδα είχε μπει σε καραντίνα αξιοπιστίας. Τώρα όλα αυτά τελείωσαν.

ΩΡΑ 11.33 Κάποιοι ήθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια

ΩΡΑ 11.31 Αρχίζει η ομιλία Σαμαρά

Μπορεί η Κ.Ο. της ΝΔ να εμφανίστηκε συμπαγής στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στο κόμμα που μιλούν για έλλειψη ενημέρωσης και έτσι τρεις ημέρες πριν ψηφιστούν τα μέτρα ο πρωθυπουργός προσπαθεί να λειτουργήσει κατευναστικά.

Οι πληροφορίες λένε ότι στη ΝΔ δεν θα υπάρξουν ούτε την Τετάρτη διαρροές. Όμως, ο κ. Σαμαράς αναμένεται σήμερα με την ομιλία του να στείλει μήνυμα όχι μόνον προς τους τους βουλευτές, αλλά και προς τους κυβερνητικούς εταίρους και τους πολίτες.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να υπερψηφιστούν τα μέτρα, τα οποία θα περιγράψει ως διαβατήριο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Θα επισημάνει επίσης ότι η καταβολή των 31,5 δισ. απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και θα επαναλάβει ότι είναι η τελευταία φορά που λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα.

Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας θα τεθεί με τον κ. Σαμαρά να επαναλαμβάνει ότι αυτή την στιγμή δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών από τις 9:30 το πρωί με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση ενημέρωσε αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ για το πακέτο των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή σε δραματικούς τόνους είπε: «Υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και στηρίζεται από την Βουλή γιατί έχει ως εθνικό στόχο το άλμα προς τα εμπρός. Πολλοί λιποψυχούν γιατί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε και άλλοι το επιδιώκουν» και πιο κάτω πρόσθεσε «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Ένα λάθος στις επιλογές μας οδηγεί την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης με απρόβλεπτα δινά για την χώρα. Δεν είναι εκβιασμός είναι πραγματικότητα αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα».

#TAGS MM