Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λίστα Λαγκάρντ: σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Καταθέτουν οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Λίστα Λαγκάρντ: σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Καταθέτουν οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Ποινικές ευθύνες και του Ευάγγελου Βενιζέλου αναμένεται να ζητήσει διερευνυθούν ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνοντας την ανοιχτή κόντρα με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ενώ εντός των επόμενων ημερών καταθέτουν οι δύο εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους.

Ουσιαστικά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση τόσο σε πολιτικό όσο και σε ποινικό επίπεδο για όλους τους εμπλεκόμενους.
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών όχι μόνο για τον Γ.Παπαπακωνσταντίνου αλλά και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκαλώντας έτσι και νέες αντιδράσεις.
Η Βουλή αναμένεται μεταξύ 14 και 18 του μήνα να συζητήσει τόσο αυτή την πρόταση όσο και την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα αυτή την ευδομάδα θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι δύο εξαδέλφες του Μαρίνα και Ελένη, αλλά και οι σύζυγοί τους, τα ονόματα και οι λογαριασμοί των οποίων εξαφανίστηκαν από την πρώτη λίστα.
Όλοι είναι αντιμέτωποι με τέσσερα κακουργήματα.

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «χυδαιότητα» και «ακραία συκοφαντία» του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση απόπειρα να περιοριστεί η όλη υπόθεση στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Την ίδια ώρα στη ΔΕΗΜΑΡ όλοι περιμένουν τη στάση που θα κρατήσουν οι κύριοι Βουδούρης και Μουτσινάς, οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δουν τις δύο προτάσεις και θα ψηφίσουν ανάλογα. Την ίδια ώρα, συνεργάτες του κ. Κουβέλη επεσήμαναν ότι οι κκ. Βουδούρης και Μουτσινάς εκφράζουν προσωπικές απόψεις και ζήτησαν να τεθούν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε