weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Λοβέρδος: «Στηρίζω τον Βενιζέλο για Πρόεδρο!»

Η δήλωση Λοβέρδου ήταν σαφής:

«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω. Συμπορευόμαστε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εγγυώμαστε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Tη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές.

Ο κ. Λοβέρδος είπε επίσης ότι: «Εχουμε μιλήσει με πολλούς συναδέλφους μας και είναι ο βασικός μας στόχος αυτή η ενωτική πρωτοβουλία να αγκαλιάσει όλη την παράταξη.»

Όταν ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε εαν ήταν ενήμερος και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν είχαμε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου αλλά νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει με πολύ θετικό τρόπο την κίνηση αυτή.»

Ο υπουργός Υγείας σε μια αιφνιδιαστική κίνηση συνάντησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επι της ουσίας άνοιξαν μαζί τις διαδικασίες για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη!

Και η συμπόρευση σφραγίστηκε με έναν θερμό εναγκαλισμό και ένα φιλί.

Το γεγονός είχαμε επισημάνει από το πρωί όταν γράφαμε ότι μετά και τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι PSI και δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχουν κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας τότε έρχεται στο προσκήνιο το σενάριο για εκλογές στις 8 Απριλίου. Και τότε, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει υποψήφιο πρωθυπουργό. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα εκλογή με κάλπη δεν μπορεί να γίνει, οπότε μπορεί την Πέμπτη να δουμε εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά υπο την προϋπόθεση ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει άμεσα. (διαβαστε την είδηση)

Ωστόσο λίγο πριν τις 19:00 στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την κίνηση αυτή τόνισαν για τον Γιώργο Παπανδρέου ισχύει το χρονοδιάγραμμα όπως αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το πρωί ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος παραμένει στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Eπίσης ενημέρωσε για την πρωτοβουλία αυτή τον Γιάννη Ραγκούση και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος τηλεφώνησε στην κα Διαμαντοπούλου και της πρότεινε να στηρίξει το δίδυμο «για να στεριώσει αυτή η προσπάθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «συνένωση» και συσπείρωση αν μπορει κανείς να το πει έτσι μεταξύ Λοβέρδου και Βενιζέλου οφείλεται στον Κώστα Σκανδαλίδη και Μίμη Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επόμενες κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να προσπαθήσει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιος άλλος υποψήφιος για την προεδρία του κινήματος. Και αυτό όπως λένε πηγές από το ΠΑΣΟΚ θα το καταφέρει αν μαζέψει περίπου 300 υπογραφές από το Εθνικό Συμβούλιο αφού έτσι θα έχει τα δύο τρίτα.
Αν πάλι αυτό δεν γίνει, λένε ότι τότε θα προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία με άλλα κορυφαία στελέχη ανεξαρτήτως αν συμφωνούν ή όχι μαζί του για να έχει μια άτυπη στήριξη.

Υποψηφιότητα απάντηση της Λιούκας Κατσέλη η απάντηση των Παπανδρεϊκών;

Αυτό δείχνουν όλα, αφού έγινε συνάντηση στο γραφείο της πρώην υπουργού με νέους κυρίως βουλευτές για να δοθεί απάντηση στην υποψηφιότητα Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση ήταν και ο Γεράσιμος Αρσένης και το βράδυ η κα Κατσέλη είχε συναντήσεις και με άλλους «παπανδεϊκούς» όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Χρήστος Παπουτσής.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδρυμα του κ. Αρσένη θα κανει ενα διήμερο οικονομικό συνεδριο ως κεντροαριστερή εναλλακτική πρόταση στην κρίση.

Συνάντηση βουλευτών έγινε και στο γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eκλογές στις 8 Απριλίου με υποψήφιο πρωθυπουργό τον Βενιζέλο;

Αντάρτικο για 13ο-14ο μισθό; – Έβαλε “αλλά” στην κόκκινη γραμμή ο Λ. Παπαδήμος

Μέσα στην εβδομάδα «κλείνει» το PSI και τα νέα μέτρα – Παπαδήμος: Περιμένω από τους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους

Θέλουν να κλείσει το κούρεμα ως το τέλος της εβδομάδας

Σαρκοζί: “Δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν παράλογο και μη δημοκρατικό”

Συνάντηση Παπαδήμου και Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου – Σκληρή κριτική των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα

“Les Echos”: «Καταστροφικές συνέπειες για την ευρωζώνη η μη εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI”

#TAGS MM