Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Λοβέρδος: «Στο 63-64% οι αναπληρώσεις»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κοντά στο 63-64% θα είναι οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Κάρολο Παπούλια, κάνοντας λόγο για «ευχάριστο μήνυμα».

Ο υπουργός Εργασίας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο τα Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τους ελεγκτές της τρόικας και τα όσα συμφωνήθηκαν για το νέο ασφαλιστικό.

Υποδεχόμενος τον κ. Λοβέρδο, ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε για δύσκολες ώρες. «Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο υπουργός παραδέχτηκε ότι περνάει «πάρα πολύ δύσκολες ώρες», αλλά τόνισε ότι δεν κάμπτεται.

«Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ’ αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο. «Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Για αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε, σε συνεννόηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να πάρουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ’ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις», είπε.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για «τραχύ αγώνα», αλλά μετέφερε στον Πρόεδρο ένα, όπως είπε, «ευχάριστο μήνυμα», αναφερόμενος στην συμφωνία οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα να είναι κοντά στο 63-64 %. Σύμφωνα με τον υπουργό, για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους της τρόικας κάποια άλλου είδους πρόταση και πρόσθεσε ότι «έχουμε μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις».

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση δημοσιογράφου, κατά την υποδοχή του κ. Λοβέρδου, που απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια είπε: «Οι εργαζόμενοι προσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε». «Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα», ήταν η απάντηση που έλαβε λίγο αργότερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε νέα παρέμβαση από τον ίδιο δημοσιογράφο, ο οποίος τον αποκάλεσε «υπουργό των ανέργων και εξαθλιωμένων», για να απαντήσει: «Σ’ αυτόν τον τόπο οι περιστάσεις επιβάλλουν να υπάρξουν πολιτικοί που αναλαμβάνουν ευθύνες. Ελπίζω, εύχομαι και προσδοκώ, ο κόσμος κάποια στιγμή να με κατατάξει ανάμεσα σε αυτούς». 

Διαβάστε επίσης
Πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια-“Σώθηκαν” οι επικουρικές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε