weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Λοβέρδος:»Εγώ την επιστολή την έστειλα στο Βενιζέλο, όχι στο Μανιάτη»

Λοβέρδος:»Εγώ την επιστολή την έστειλα στο Βενιζέλο, όχι στο Μανιάτη» | Newsit.gr

Δεν άργησε να έρθει το όχι και με ειρωνεία από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.  Με επιστολή του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, απορρίπτει το αίτημα του κ. Λοβέρδου. Λίγη ώρα αργότερα όμως ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Εγώ την επιστολή την έστειλα στον Βενιζέλο, όχι στο Μανιάτη.»

Η επιστολή Μανιάτη, έχει δηκτικό ύφος και καρφιά για τον κ. Λοβέρδο με φράσεις όπως:

– «Χαιρόμαστε για την απόφασή σου να επανέλθεις στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις τη Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας»
ή
– «…η συλλογική και δημοκρατική λειτουργία της Κ.Ο. συνεχίζεται όλον τον καιρό που εσύ δεν μετέχεις στις διαδικασίες της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ Ανδρέα,
Χαιρόμαστε για την απόφασή σου να επανέλθεις στις συλλογικές διαδικασίες και δράσεις τη Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.
Η Κ.Ο. της παρούσας βουλευτικής περιόδου λειτουργεί με απόλυτα συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο και αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τη Βουλή και την Κυβέρνηση. Συλλογικά, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και ο τρόπος συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση. Κορυφαία βέβαια απόφαση της Κ.Ο. ήταν αυτή που καθόρισε τη στάση μας στην χθεσινή καταλυτική ψηφοφορία Αυτή η συλλογική και δημοκρατική λειτουργία της Κ.Ο. συνεχίζεται όλον τον καιρό που εσύ δεν μετέχεις στις διαδικασίες της. Έχουμε τώρα ενώπιόν μας τη συζήτηση του Προϋπολογισμού που αρχίζει σήμερα.
Παράλληλα, όπως γνωρίζεις, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη συγκληθεί το συντακτικό συνέδριο της παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις σου θα είναι πολύ χρήσιμες για την προσυνεδριακή και τη συνεδριακή διαδικασία.

Πλέον το ΠΑΣΟΚ μετρά 26 Βουλευτές. Μετά τη διαγραφή των 6 χθες μετά τη διαφοροποίησή τους στην ψηφοφορία ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε πως ανεξαρτητοποιείται. Οι τριγμοί όμως δεν σταματούν εδώ. Σαφές θέμα ηγεσίας θέτει με επιστολή του, αλλά και σχόλιά του στο facebook ο Ανδρέας Λοβέρδος.

O Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο Facebook πως όλα αυτά δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη με την πορεία που ακολουθεί το κόμμα μετεκλογικά, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς εναντίον του Ε. Βενιζέλου

Άνθρωποι από το περιβάλλον του Α. Λοβέρδου λένε στο Newsit πως ο πρώην υπουργός δεν στηρίζει αυτούς που διαγράφηκαν καταλαβαίνει όμως ότι ωθήθηκαν σε αυτή τη στάση λόγω λάθος χειρισμών. Ήταν λάθος αυτό που έκαναν, αλλά μεγαλύτερα ήταν τα λάθη της ηγεσίας που τους εξώθησαν, με την έλλειψη, στρατηγικής σε αυτό το σημείο. Ζητά μάλιστα ξεκάθαρα, όπως φαίνεται και στην επιστολή του, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και το eurogroup να γίνει η σχετική αξιολόγηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Τι έγραψε ο Α. Λοβέρδος στο Facebook

“Σήμερα ο Μίμης, με τον όποιο ταυτιστήκαμε χθες ψηφίζοντας στη βουλή. Χθες ο Κώστας ,ο Μάρκος και οι άλλοι συνάδελφοι. Προκαλούν έκπληξη όλα αυτά; προφανώς και όχι : Η μετεκλογική έλλειψη στρατηγικής και τακτικής οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε συνεχείς αντιφάσεις, δημιούργησε αποσυσπείρωση, οδήγησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε μια ασύντακτη πορεία και κατέστησε ανέφικτη την ομοιογένεια της στάσης των Βουλευτών στα μεγάλα πολιτικά θέματα.”

Eίχε προηγηθεί η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου που ζητά την σύγκληση της Κ.Ο. μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και το Eurogroup. Ο Α. Λοβέρδος πάντως ισχυρίζεται ότι δεν είναι εκείνος που έδωσε την επιστολή στη δημοσιότητα, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπήρξε σκόπιμη διαρροή, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει από που και με ποιες προθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Εν τω μεταξύ, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής:

Αγαπητέ Πρόεδρε,
σε ενημερώνω ότι έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό συμβάντα που μου επιβάλλουν να δώσω στη γνωστή σε όλους και σεβαστή πολιτική αυτονομία μου στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τυπικό χαρακτήρα. Πιστεύω πως σαν ανεξάρτητος βουλευτής από «κοντά» και σε γόνιμη «απόσταση» προς όλα τα σχήματα της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης θα συμβάλλω ιδεολογικά σε μια νέα σύνθεση και θα διατηρήσω μια πιο ανοιχτή, ειλικρινή και θερμή επικοινωνία με τον προοδευτικό λαϊκό κόσμο ο οποίος με στήριξε ολόψυχα δίχως ίχνος πελατειακής ανταπόδοσης στη σχέση μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Α. Λοβέρδου – Στους 26 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση Ανδρουλάκη

Αποδεκατίζεται το ΠΑΣΟΚ – Έξι βουλευτές εκτός Κ.Ο. του κόμματος

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ; – Η ιστορία του κόμματος που σημάδεψε την Ελλάδα

Ενότητες
#TAGS MM