Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μ.Παπαϊωάννου: “Με έβαλαν υποψήφιο χωρίς να το ξέρω”

«Είναι δύσκολο σε εμένα συνειδησιακά, να υπερασπίζομαι κάποιες αποφάσεις στις οποίες ενδεχομένως δεν συμφωνώ, όταν δεν συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους»,

 δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real FΜ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για την άρνησή του να αναλάβει γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος.

Αφού σημείωσε πως είναι πολιτικός χωρίς ανάγκη αξιωμάτων, ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ενόχλησή του για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει: «Μίλησα με τον πρόεδρο, προφανώς δεν αφορούσε τον ίδιο, ήταν πάρα πολύ καλός μαζί μου (…). Του εξήγησα τους λόγους και τους σεβάστηκε και μου είπε, “εντάξει Μιλτιάδη, σε εσένα πέφτει ο πρώτος λόγος”», υποστήριξε μεταξύ άλλων. «Κατά συνέπεια», πρόσθεσε, «αυτή είναι η βασική αιτία που είπα, όχι. Παρ’ ότι και αυτή η θέση είναι τιμητική, συμμετέχεις πιο πολύ στα κέντρα των αποφάσεων και ένας πολιτικός θέλει να συμμετέχει στα κέντρα των αποφάσεων».

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου παραδέχθηκε πως «όταν δεν είσαι μέσα στις αποφάσεις και είσαι υποχρεωμένος κάθε στιγμή (να τις υπερασπίζεσαι) – και αυτή είναι η δουλειά σου, γιατί δεν θα πήγαινα εκεί να κρατήσω αποστάσεις από κάποιες πράξεις του υπουργού Οικονομικών, να πω ένα παράδειγμα, που αυτό έχει να κάνει με την πορεία μου και τη συνείδησή μου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε