Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μ.Παπαϊωάννου:”ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο στα επεισόδια”

EUROKINISSI
Λάδι στην φωτιά ρίχνει και πάλι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλιτάδης Παπαϊωάννου που υποστηρίζει ότι τα επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρωταγωνιστές επεισοδίων εναντίον βουλευτών αποδεδειγμένα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο» υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτ.Παπαϊωάννου.
 
Καλεί μάλιστα αφενός τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί και να καταδικάσει τα επεισόδια και αφετέρου όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συναίνεση.
 
Σε συνέντευξη του στο “Βήμα της Κυριακής” ο κ.Παπαϊωάννου είπε πως η επιθέσεις κατά των πολιτικών είναι επιθέσεις κατά της ίδια της δημοκρατίας.
 
“ Οι επιθέσεις κατά πολιτικών πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αποτελούν επιθέσεις κατά της ίδιας της δημοκρατίας και κατά της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Είναι συμπεριφορά βαθιά αντιδημοκρατική, αποσταθεροποιεί την πολιτική ομαλότητα και πλήττει καίρια την ανάπτυξη του τόπου. Οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Με ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού, κόμματα, κοινωνικοί φορείς αλλά και κάθε πολίτης ξεχωριστά, τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα με στόχο να τα εξαλείψουμε. Διαφορετικό είναι το φαινόμενο της πλατείας. Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες αποτελούν συστατικό στοιχείο μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας. Οσο λειτουργεί σε αυτό το ειρηνικό πλαίσιο θεωρώ αξιοπρόσεκτη αυτή την πολιτική έκφραση. Οταν όμως ξεφεύγει από αυτή την εικόνα, θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τη ζημιά που προκαλεί, όταν οδηγεί σε αφανισμό μια πόλη, που αποτελεί την καρδιά της χώρας και τη μετατρέπει σε “νεκρή πόλη”».
 
Μάλιστα για άλλη μια φορά ρίχνει λάδι στην φωτιά λέγοντας πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Κατανοώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις συνιστώσες και γενικότερα τις αντικρουόμενες τάσεις που έχει στους κόλπους του. Επίσης είναι γεγονός, αποδεδειγμένο μάλιστα, ότι πρωταγωνιστές επεισοδίων είναι στελέχη του με ονοματεπώνυμο. Θα περίμενα λοιπόν και θα ήθελα να παίρνει σαφή θέση κυρίως ο πρόεδρός του για τα επεισόδια που, όπως προανέφερα, πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία. Και βεβαίως ως ένας συντεταγμένος πολιτικός φορέας να αποδοκιμάζει κάθε φορά τα συγκεκριμένα γεγονότα. Είναι ευκαιρία, μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού τα θλιβερά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας φαινόμενα».
 

Ένας στους 2 Έλληνες υπέρ των προπηλακισμών πολιτικών!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε