Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακρόν: Η επίσκεψη στην Ελλάδα, είναι “μήνυμα” για πιο ισχυρή Ευρώπη

Μακρόν: Η επίσκεψη στην Ελλάδα, είναι “μήνυμα” για πιο ισχυρή Ευρώπη

Το μήνυμα ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η νομισματική ένωση θέλει να τονίσει ο Μακρόν και με την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα Γάλλοι αξιωματούχοι.

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να βοηθήσει την ανάκαμψη» της οικονομίας, σημείωσε σύμβουλος του Μακρόν, δηλώνοντας ενθαρρυμένος για την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές τον περασμένο μήνα και τη δημοπράτηση πενταετών τίτλων, για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια.

«Όμως ο συμβολισμός και η ουσία αυτής της επίσκεψης είναι επίσης ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε βάθος», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Γάλλου προέδρου.

«Η κρίση εξέθεσε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες. Η Ελλάδα το δείχνει αυτό», συνέχισε, ενώ ανέφερε ότι «αποφύγαμε το χειρότερο, αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια».

Οι προτάσεις του Μακρόν είναι σοβαρές ιδέες, που έχουν ως υπόβαθρο την πεποίθηση ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωζώνη ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νέα δυσκολία στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του Μακρόν στην Ελλάδα θα “ακολουθήσει” μια τριήμερη περιοδεία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα καθώς και μια συνάντηση με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας την επόμενη εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις