Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαξίμου: “Θρασύδειλος ο κύριος Μητσοτάκης”

Μητσοτάκης
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εξαπολύουν επίθεση στη ΝΔ. Στο επίκεντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κόντρα για την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή σχετικά με την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία συνεχίζεται.

Η συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για το θέμα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία αναβλήθηκε. Θα γίνει την Δευτέρα, 27.11.2017 αντί για αύριο, Πέμπτη 23.1..2017, μετά από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να είναι και ο ίδιος παρών. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ με το Μέγαρο Μαξίμου να “απαντά”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επίκεντρο της κριτικής.

Μητσοτάκης

“Θρασύδειλος ο κ. Μητσοτάκης” λέει το Μαξίμου

Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει: “Το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις offshore σε παραδείσιες νήσους, είναι θράσος.

Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον Πρωθυπουργό, είναι δειλία.

Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος“.

Η απάντηση της ΝΔ

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η απάντηση ήρθε άμεσα. Και ήταν… λιτή. Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους».

Η κόντρα για την συζήτηση

Η συζήτηση είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη 23.11.2017 στην ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να μετατεθεί για την άλλη εβδομάδα. Κι αυτό ούτως ώστε να είναι και ο ίδιος παρών. Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να γίνει την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Ο κ. Τσίπρας την Πέμπτη και την Παρασκευή θα λείπει στο εξωτερικό.

Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου, στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο».

Ο κ. Τσίπρας, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας: «Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου».

ΝΔ: Δεν δεχόμαστε δεύτερη αναβολή

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι δεν δέχεται νεα αναβολή της συζήτησης και καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να σεβαστεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Μάλιστα, καλεί τον πρωθυπουργό «Αν επιθυμεί να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις