Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαντέλης: Δεν πήρα μίζες! Θα μείνω στην Ελλάδα για να το αποδείξω

Ο Τ. Μαντέλης προσέρχεται σήμερα στο δικαστήριο (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Ο Τ. Μαντέλης προσέρχεται σήμερα στο δικαστήριο (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 Δυόμισι ώρες κατέθετε και δήλωνε οτι δεν ξέρει τίποτα για τις μίζες ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός,Τάσος Μαντέλης.

   Ο κ. Μαντέλης, ο οποίος παρέδωσε στους εφέτες υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι ενημέρωσε το Συμβούλιο Εφετών πως βούλησή του είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό, παραιτήθηκε αυτοβούλως από την εργασία του στο Αζερμπαϊτζάν. 

  “Είναι απόφασή μου να μείνω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ για να αποδείξω την αθωότητά μου, για αυτήν την ατιμωτική πράξη της δωροδοκίας που μου αποδίδεται”, είπε. 

Σύμφωνα με το υπόμνημα του κ. Μαντέλη, η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία τον βαρύνει, συνδέεται με την πράξη της δωροδοκίας που αφορά την κατάθεση ποσού 200.000 μάρκων σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα το 1998.

 Για το δεύτερο έμβασμα – το 2000- όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Μαντέλης, δεν είναι σίγουρος ότι προέρχεται από τη Siemens, αλλά σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, πρόκειται και πάλι για προεκλογική χορηγία. 

Στο υπόμνημά του ο κ. Μαντέλης, τονίζει ότι η πράξη της δωροδοκίας είναι παραγεγραμμένη και σε κάθε περίπτωση ότι δεν συνδέεται με την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ που έγιναν το 1997. 

Τονίζει, επίσης, ότι με βάση νόμο του 1996 οι προγραμματικές συμβάσεις ελάμβαναν έγκριση από ειδική επιτροπή προγραμματικών συμβάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και στη συνέχεια, εγκρίνονταν από το υπουργείο Μεταφορών.

    Επισημαίνει, επίσης, ότι ο υπουργός Μεταφορών μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου, περιοριζόταν στον έλεγχο νομιμότητας των συμβάσεων και δεν είχε δικαίωμα να διαπραγματευθεί ή να αλλάξει επιμέρους όρους των εν λόγω συμβάσεων, οι οποίες είχαν λάβει έγκριση από το ΔΣ του ΟΤΕ. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαντέλης, ανέφερε ότι υποστήριξε στο Συμβούλιο όσα κατέθεσε και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και τόνισε, ότι η μομφή που του αποδόθηκε πως έλαβε το 1997 “μίζα” 10 εκατ. μάρκων είναι απολύτως ψευδής. 

Το Συμβούλιο αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να έχει εκδώσει το βούλευμά του. 

  Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Εφετών Κώστας Χατζίκος έχει ζητήσει την επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, κρίνοντας ότι η κατηγορία της νομιμοποίησης από παράνομη δραστηριότητα δεν είναι παραγεγραμμένη. 

   

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε