Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαραθώνια διυπουργική υπο τον πρωθυπουργό – ‘Εως τις 15/04 αποκρατικοποιήσεις 15 δισ

Το μισό υπουργικό συμβούλιο συμμετείχε στην μαραθώνια σύσκεψη που ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι στη Βουλή και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 υπο τον Γ. Παπανδρέου για την Οικονομία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών είπε οτι έως τις 15/04 θα έχει παρουσιαστεί το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων 15 δισ. Εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας λέγοντας οτι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για ανάκαψή της.

‘Οπως είπε «Όποιος παρακολουθεί τους μακροοικονομικούς δείκτες θα δει ότι με την αύξηση των εξαγωγών επί 4 μήνες γύρω στο 30-40%, θα δει ότι με την αύξηση των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό, με μία ελαφρά ανάκαμψη της εμπιστοσύνης, πως η ύφεση ρηχαίνει. Αρχίζουμε και βγαίνουμε από το τούνελ της ύφεσης και απ’ εδω και πέρα η ύφεση θα ρηχαίνει ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να φτάσουμε στο τέλος του 2011 και να γυρίσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Είπε επίσης οτι αύριο ή μεθαύριο θα στείλει επιστολές στις τράπεζες για να συζητήσουν το θέμα της ρευστότητας αλλά και του πακέτου των εγγυήσεων των 30 δισ που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε