Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για τους μετανάστες – Χρυσοχοΐδης: Ας μην είμαστε υποκριτές

Ένα εκατομμύριο παράνομοι μεταναστές ζουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, ενώ η χώρα μας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να φύγει από τη Σέγκεν!

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα… προεόρτια της επιχείρησης «σκούπα» κατά των λαθρομεταναστών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν κάνει ούτε βήμα πίσω για τα κέντρα κράτησης. 

«Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων», είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Δεσμεύθηκε ότι οι κλειστοί χώροι φιλοξενίας που θα δημιουργηθούν θα έχουν κλειστή περίφραξη και οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι ανθρώπινες. Θα υπάρχει στέγη, τροφή, άθληση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και λατρευτικοί χώροι για τους μετανάστες.

Έτσι, όπως είπε, μετά από δύο με τρεις μήνες οι παράνομοι μετανάστες θα φεύγουν από αυτούς τους χώρους με αεροπορικό εισιτήριο και χαρτζιλίκι, αλλά με αποκλειστικό προορισμό την πατρίδα τους.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατοίκων, κυρίως της επαρχίας, αναρωτήθηκε «τι είναι τελικά πιο επικίνδυνο, να κυκλοφορούν στους δρόμους ή να φυλάσσονται με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ορατό το διάστημα επιστροφή τους στην πατρίδας;»

Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι σε πολύ μικρό διάστημα θα φύγουν όλοι οι πάγκοι παράνομων μικροπωλητών από τις γωνιές της πρωτεύουσας. Παραδέχθηκε ότι η χώρα δέχεται πιέσεις για αποχώρηση από τη συνθήκη του Σέγκεν, αλλά αυτό, όπως είπε, θα σημάνει επιστροφή στο ’70 και δεν αξίζει στη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα, που υφίσταται αυτή τη βίαια υποβάθμιση.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη ΝΔ για το θέμα είπε ότι έχει συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά να αντιμετωπιστεί το θέμα με τρόπο ανθρώπινο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Σκούπα” σε τρία σημεία του κέντρου – Δεκάδες συλλήψεις μεταναστών

Ποιοι θα αναλάβουν τη φρούρηση;

Αυτά είναι τα στρατόπεδα για τους παράνομους μετανάστες – Όλη η λίστα των υποψήφιων περιοχών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε