Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Μαχαίρια» Βορίδη-Χρυσοχοΐδη για την Αμυγδαλέζα – Τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα λένε οι κάτοικοι – Εγκαταστάθηκαν ήδη οι 56 από τους 1.200 μετανάστες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Παράνομη ενέργεια για τον Μάκη Βορίδη η λειτουργία της Αμυγδαλέζας
– Σε προεκλογική εκδήλωση κατηγόρησε τον Χρυσοχοΐδη πως χρησιμοποιεί την αστυνομία εις βάρος του
– Μέσω… Facebook και Twitter είπε ό,τι είχε να πει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
– «Δε θα κάνουμε τη χάρη σε όσους θέλουν την πολιτεία άπραγη»

Την ώρα που οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στο κέντρο κράτησης της Αμύγδαλεζας, η (προεκλογική) μάχη ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, «ανάβει». Και όλα αυτά μόλις έξι μέρες πριν από τις εκλογές.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης βάζει τον ελληνικό λαό να του πληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα με ασκήσεις της αστυνομίας και συγκεντρώσεις μεταναστών», κατηγορεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο δήμος Αχαρνών.

Ο Μάκης Βορίδης, ως υπουργός Μεταφορών, είχε εξ αρχής ταχθεί αντίθετος με τη λειτουργία του κέντρου στην Αμυγδαλέζα. Μόλις πριν μερικές μέρες άλλωστε οι δυο υπουργοί μάλωναν για το ποιος είναι αρμόδιος για τα κοντέινερ και ποιος για το… χώμα! Την ημέρα που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε σε λειτουργία το κέντρο κράτησης, ο Μάκης Βορίδης ανέβασε τους τόνους.

Σε προεκλογική του συγκέντρωση, ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε «παράνομη ενέργεια» την χρήση των κοντέινερ για να μένουν οι παράνομοι μετανάστες, λέγοντας πως ο ίδιος, ως αρμόδιος υπουργός, την έχει απαγορεύσει. Και έκανε μάλιστα και λόγο για «έκφραση θεσμικής βίας».

«Ένας υπουργός χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας σε βάρος άλλο υπουργού» είπε και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στον αστερισμό του παρανόμου», ενώ άφησε ερωτηματικά για τις διαδικασίες ανάθεσης των εργολαβιών του κέντρου κράτησης.

«Με την Αμυγδαλέζα αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί κ πρέπει να λειτουργεί ακόμη κ λίγες μέρες πριν τις εκλογές», είχε δηλώσει νωρίτερα, μέσω twitter, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που τα… άκουσε και από τον δήμο Αχαρνών, που τον αποκάλεσε «ο κύριος «”δεν πρόλαβα να διαβάσω”», κατηγορώντας πως «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Μεταφορών, των δηλώσεων Βορίδη προηγήθηκε η απαγόρευση εισόδου της διευθύντριας της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (στην οποία ανήκουν τα κοντέινερ), Μιλένας Κόντου στην Αμυγδαλέζα. Η κα Κόντου ζήτησε να μπει στο κέντρο για να κάνει απογραφή των κοντέινερ, ώστε να προχωρήσει η μεταφορά τους σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, όπου φυλάσσονταν παλαιότερα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η φρουρά του κέντρου δεν την άφησε να μπει με την αιτιολογία ότι η Σχολή της Αστυνομίας ήταν κλειστή.

Μέσα στις επόμενες μέρες, στο κέντρο κράτησης της Αμύγδαλεζας θα φτάσουν κι άλλοι παράνομοι μετανάστες. Συνολικά, θα φιλοξενηθούν 1.200 άνθρωποι, που θα παραμείνουν για 2-3 εβδομάδες και μετά, αφού τους δοθούν κάποια χρήματα, θα απελαθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Εγκαινίασαν” με κόντρες το κέντρο στην Αμυγδαλέζα οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες – Αναμένονται και οι υπόλοιποι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μέσω facebook ο Χρυσοχοΐδης καθησυχάζει τους κατοίκους της Αμυγδαλέζας! – Δείτε τι έγραψε και την αντίδραση του δήμου Αχαρνών

Έτοιμο το στρατόπεδο στην Αμυγδαλέζα – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χρυσοχοϊδης: Η Αμυγδαλέζα θα ανοίξει, ο κόσμος να χαλάσει

Βορίδης για Χρυσοχοϊδη: “Εγώ νταηλίκια δεν κάνω” – Ζήτησε παρέμβαση Παπαδήμου!

Χρυσοχοϊδης: “Η Αμυγδαλέζα ανοίγει σε λίγες ώρες. Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν”

Η λογική και η σοβαρότητα μετανάστευσαν! – Κυβέρνηση σε δυο… στρατόπεδα για τους μετανάστες – Μαλώνουν σε “ξένο αχυρώνα” Χρυσοχοΐδης-Βορίδης

“Μπλόκο” Βορίδη στην Αμυγδαλέζα… – Απειλεί να πάρει τα κοντέινερ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε