Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Μάχες” στην Βουλή για τα F – 16 – “Κανένα όφελος για την Ελλάδα η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ”

“Μάχες” στην Βουλή για τα F – 16 – “Κανένα όφελος για την Ελλάδα η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ”

“Μάχες” όχι μόνο στον αέρα αλλά και μέσα στην Βουλή προκάλεσε η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ για την αναβάθμιση των F – 16. Το “θερμόμετρο” ανέβηκε όταν ο Κώστας Σκρέκας από την ΝΔ εγκάλεσε την κυβέρνηση για το ότι δεν πέτυχε επί της ουσίας καμία συμφέρουσα συμφωνία για την Ελλάδα.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε, παρ’ ότι στην Βουλή η συζήτηση ήταν για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα, και όχι η αγορά των F – 16.
«Aκούσαμε τι θα κερδίσει η Αμερική από τα F – 16, αλλά δεν ακούσουμε , πέρα από αοριστολογίες, τι θα πάρει η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «ο Πρωθυπουργός που εκλέχθηκε με το σύνθημα “πάρτα όλα ” έχει εξελιχθεί στον Πρωθυπουργό του “ δώστα όλα και τζάμπα”»

Σταθάκης: Είστε οι μόνοι που αμφισβητείτε την σταθεροποίηση της οικονομίας

Το “γάντι” από πλευράς κυβέρνησης σήκωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ζητώντας από τη ΝΔ να πάρει καθαρή θέση και να απαντήσει «εάν είναι υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16 και της εξασφάλισης του αξιόμαχου της Πολεμικής μας Αεροπορίας»

Παράλληλα κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι “δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα” και “έχει μείνει η μόνη πολιτική δύναμη που αμφισβητεί την σταθεροποίηση της οικονομίας, παρ όλο που ο κατάλογος των ηγετών που την «βλέπουν» είναι μακρύς…. “.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μετά τον Ντάισελμπλουμ τώρα και ο Πρόεδρος Τράμπ αναγνωρίζουν την πολύ καλή πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης, επίσης, υπογράμμισε ότι από τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ υπάρχουν και οφέλη στην ενέργεια, καθώς προκύπτει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ένα ενεργειακό κόμβο,μέσω του αγωγού ΤΑΡ αλλά και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και άλλων ενεργειακών επενδύσεων.

ΔΗΜΑΡ: Κανένα πρακτικό αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από την δική του πλευρά χαρακτήρισε μεν ως θετική τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο Τράμπ αλλά σημείωσε ότι δεν φαίνεται να υπήρξε πρακτικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, όπως είπε, ο Αμερικανός Πρόεδρος έμεινε σε θεωρητικές συζητήσεις χωρίς να δώσει κατεύθυνση πίεσης προς το ΔΝΤ, ενώ για F- 16, είπε πως “ακούσαμε την δέσμευση του κ. Τσίπρα αλλά το θέμα είναι αν έχει κάνει ο κ. Καμμένος αίτημα για τα αντισταθμιστικά”.

Σχολίασε επίσης πως « η ατζέντα Καμμένου είναι και ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ πλέον στην κυβέρνηση»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις