Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάχη ενάντια στα μέτρα μέσα και έξω απ’ τη Βουλή

Μάχη ενάντια στα μέτρα μέσα και έξω απ’ τη Βουλή

“Πρέπει να ανατραπεί η εφαρμογή των νέων μέτρων” λέει ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αυτή τη μάχη μέσα και έξω απ’ τη Βουλή.

Ουσιαστικά τα μέτρα οδηγούν στην ύφεση και η ύφεση στη χρεοκοπία υπογραμμίζει η κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για εθελόδουλη παράδοση των ελληνικών κυβερνήσεων ως τώρα σε μνημόνια τα οποία οδηγούν σε κατάρρευση:
“Εδώ και δυόμισι χρόνια κάθε φορά που είναι να περάσουν μέτρα λιτότητας, όλο φεύγουμε από το ευρώ. Κρύβουν τη μνημονιακή εμμονή, πίσω από το κοινό νόμισμα. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, δεν έχει να κάνει με τους τεμπέληδες του Νότου, αλλά με την ίδια την αρχιτεκτονική του ευρώ. Αν αυτή δεν αλλάξει και ταυτόχρονα οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν την εθελόδουλη παράδοση στα εξοντωτικά μνημόνια, τότε δε θα κινδυνεύσει μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη η ευρωζώνη με κατάρρευση.”

Κύριο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο κ. Τσίπρας είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας, αλλά όχι με μέτρα αυτού του είδους. Αυτά πρέπει να ανατραπούν με μάχη εντός και εκτός Βουλής:
“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποτραπεί η χρεωκοπία. Και για να αποτραπεί, πρέπει να αποτραπεί η εφαρμογή των νέων μέτρων. Η χώρα χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι να αποτραπεί η εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου. Και θα δώσουμε γι αυτό όλες μας τις δυνάμεις, και στην Βουλή και έξω από αυτήν, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία.”

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει την πρόταση για ευρωομόλογο, αλλά και το μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους:
“Αντιπροτείναμε το ευρωομόλογο, τον απευθείας δανεισμό των κρατών από την ΕΚΤ, μια συνολική ευρωπαϊκή ρύθμιση του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου, το μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, την ενίσχυση της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων. Καμία από αυτές τις ιδέες δεν υιοθέτησαν, ούτε καν ως πεδίο διεκδίκησης οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρά μονάχα παραδόθηκαν στα καταστροφικά μνημόνια.”

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης τονίζει πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να συναινέσει στο στην αναθεώρηση του Δουβλίνο2, υπογραμμίζοντας πως μόνο η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να ανασχέσουν σε φαινόμενα νεοναζισμού
“Αν η κυβέρνηση συναινέσει στη επιχειρούμενη αναθεώρηση του Δουβλίνου 2, που αφήνει τη χώρα μας αβοήθητη, αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, θα έχει ακέραια την ευθύνη για τις θύελλες που θα μας βρουν.
Όσο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι απάντηση στην κρίση είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και ο αγώνας, τόσο ο νεοναζιστικός χώρος θα επιστρέφει στην απομόνωση.”

Διαβάστε επίσης:
“Βοηθούν την Ελλάδα να αυτοκτονήσει”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε