Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαύρα μαντάτα για την κυβέρνηση – Στο 2,3 τώρα το προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

Βαίνει μειούμενη η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί πια προβάδισμα μόνο 2,3 μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του “Πρώτου Θέματος”.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,9%, η ΝΔ 19,6%,το ΚΚΕ ανεβαίνει με 8,3%, το ΛΑΟΣ έχει κι αυτό κέρδη στο 5,6%.

Κάτω από τη “βάση” ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,6%, το ίδιο και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας με 2,4%, στο 2% το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, στο 2,2% οι Οικολόγοι. Υπέρ άλλων κομμάτων τάσσονται συνολικά 4,1%.

Εντυπωσιακά τα στοιχεία για το κόμμα του “κανένα”. Στο 17% η αποχή, στο 6,7% οι αναποφάσιστοι, στο 7,6% το λευκό ή άκυρο.

Κατά τα λοιπά, το 71% θεωρεί λανθασμένη την πολιτική Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης και μόνο το 23% τη θεωρεί σωστή. Χλιαροί για ανασχηματισμό οι πολίτες. Το 42% λένε ότι πρέπει να γίνει ενώ το 36% απαντούν ότι δεν πρέπει.

Ούτε η εικόνα κορυφαίων υπουργών είναι η καλύτερη. Για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το 77% θεωρεί ότι υπακούει στις εντολές τις τρόικας χωρίς σκληρή διαπραγμάτευση, μόνο το 14% θεωρούν ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Το 50% τάσσονται υπέρ της αντικατάστασής του στο κυβερνητικό σχήμα, το 28% αναφέρει ότι πρέπει να μείνει στη θέση του.

Για τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο, το 77% κρίνει ότι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς αποτελούν “μείζον πρόβλημα” για την κυβέρνηση, το 15% μόνο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει θέμα. Το 79% θεωρούν ότι ορθώς αποδοκιμάζεται ενώ μόνο 14% λένε ότι οι αποδοκιμασίες δεν είναι δικαιολογημένες. Σε περίπτωση ανασχηματισμού το 67% θεωρούν ότι πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, το 71% θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εγκληματικότητα, το 17% θεωρούν ότι το κάνει. Επίσης το 76% λένε ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη λαθρομετανάστευση, ενώ μόνο το 14% λένε ότι το κάνει.

Για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και το “Δεν πληρώνω”, το 62% των πολιτών θεωρούν ότι χειρίζεται λάθος το κίνημα αυτό, το 21% θεωρούν ότι το αντιμετωπίζει σωστά. Στην υπόθεση των διοδίων το 66% λένε ότι στην υπόθεση των διοδίων ο κ. Ρέππας ευνοεί τις εταιρείες και όχι τους πολίτες. Το 13% έχει αντίθετη γνώμη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε