Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαζική καταδίκη για τον τραυματισμό της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια

Μαζική καταδίκη για τον τραυματισμό της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια

Την καταδίκη τους για τα επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής (17.11.2017) και τον τραυματισμό μιας γυναίκας δικηγόρου εκφράζουν πολιτικά κόμματα και πρόσωπα.

Με ανακοίνωσή του για τις συγκρούσεις στα Εξάρχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τον αποτροπιασμό του και τονίζει πως τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες.

«Η τυφλή επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου και πανεπιστημιακού από ρίψη φωτοβολίδας στο πόδι της, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, προκαλεί αποτροπιασμό» αναφέρει  και τονίζει:

«Τέτοιες ενέργειες προσιδιάζουν μόνο σε φασιστικές, εγκληματικές πρακτικές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κοινωνικές διαμαρτυρίες ή οποιοδήποτε κίνημα, και είναι απολύτως καταδικαστέες Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην τραυματία και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

ΔΗΜΑΡ: Ακόμα ένα περιστατικό στο “σπιράλ” βίας και ανομίας στην περιοχή

Σε σχόλιό της η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει λόγο για συνέχεια της ανομίας στην περιοχή, σχολιάζοντας τον τραυματισμό της δικηγόρου ως μια καθαρά εγκληματική ενέργεια.

H επίθεση με φωτοβολίδα, αυτή την φορά σε δικηγόρο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της, είναι μία καθαρά εγκληματική ενέργεια που αποτελεί ακόμη ένα περιστατικό στο σπιράλ βίας και ανομίας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούν να συνεχίσουν να αδιαφορούν για αυτή την κατάσταση που πλήττει βάναυσα το βασικό δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές της χώρας συνιστούν γκέτο υπό καθεστώς ανομίας. Δεν αρκούν πλέον ευχετήριες ανακοινώσεις ή και δελτία τύπου αποτροπιασμού. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα συνιστά συνενοχή.

ΑΝΕΛ: Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

Τον έντονο “αποτροπιασμό” των ΑΝΕΛ  εξέφρασε με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

“Πρόκειται καταφανώς για μια εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη και το θάνατο. Τραμπουκισμοί και φασιστικές ενέργειες ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων είναι αδιανόητες στη Δημοκρατία.

Και επιμένουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές” προσθέτει η κ. Παπαδοπούλου.

Τόσκας: Οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, κατά την επίσκεψη του το μεσημέρι στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται η γυναίκα, δήλωσε πως «γίνονται όλες οι ενέργειες για να οδηγηθούν οι δράστες στην δικαιοσύνη».

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στα επεισόδια, «μειοψηφία που επιζητά την βία και τόνισε «δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία μας τέτοιες λογικές».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας, μετέβη στο νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της γυναίκας, η οποία υποβλήθηκε σε μια πολύωρη σοβαρή χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις