Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Με εντολή Σαμαρά μένουν έξω κουμπάροι και κολλητοί – Σχέδιο για τα στελέχη σε κρίσιμους δημόσιους τομείς

Με εντολή Σαμαρά μένουν έξω κουμπάροι και κολλητοί – Σχέδιο για τα στελέχη σε κρίσιμους δημόσιους τομείς

– Επιστολή του υπουργού Επικρατείας στους υπουργούς να μην επιλέγουν συνεργάτες κατά την κρίση τους
– Όσοι λάβουν θέση σε δημόσιο οργανισμό ή επιχείρηση θα έχουν το ΟΚ του πρωθυπουργού
– Τρεις επιτυχημένοι μάνατζερ οι υποψήφιοι για το τιμόνι της ΔΕΗ
– Επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ο Θανάσης Γιαννόπουλος

Με επιστολή του ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης ενημερώνει όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα ότι δεν μπορούν να επιλέξουν κατά την κρίση τους γενικούς γραμματείς,προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους στα υπουργεία τους και τους δημόσιους οργανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να αποφύγει φαινόμενα κουμπάρων και εσωκομματικής διαπλοκής και για αυτό το λόγο σκοπεύει να εφαρμόσει ένα σχέδιο εποπτείας τόσο από τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την άτυπη επιτήρηση των υφισταμένων τους στα υπουργεία και τους οργανισμούς όπου προϊστάνται.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι οι υπουργοί να γνωρίζουν πως οι υφιστάμενοί τους επελέγησαν από το πρωθυπουργικό γραφείο, κάτι που τυπικά θα λειτουργεί πιεστικά προς τους υπουργούς και φυσικά θα βοηθήσει έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.

Από τις αρχές άλλωστε του 2011 ο κ. Σαμαράς συγκρότησε μία ομάδα υπό τον υπουργό Επικρατείας κ. Σταμάτη στην οποία συμμετέχουν και οι κ. Μουρμούρας και κ. Λαζαρίδης. Η ομάδα αυτή μαζί με τον πρωθυπουργό έχουν ήδη συλλέξει βιογραφικά ανθρώπων για τις θέσεις κλειδιά του δημοσίου τόσο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά και τεχνοκράτες.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επιλογή των γενικών γραμματέων και οι αλλαγές διοικήσεων σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά και οργανισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας φαίνμεται πως προωθεί για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων τον κ. Νίκο Καραβίτη. Πρόταση να μετέχει στο συγκεκριμένο συμβούλιο φέρεται να έχει δεχθεί και ο οικονομολόγος της Eurobank, Πλάτων Μονοκρούσος.

Στην Αγροτική Τράπεζα ο Θεόδωρος Πανταλάκης φαίνεται πως θα παραμείνει στη θέση του μιας και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της τράπεζας, ενώ σαρωτικές αναμένονται οι αλλαγές στη διοίκηση της ΔΕΗ, όπου οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς έχει μπροστά του τρία βιογραφικά επιτυχημένων μάνατζερ που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και ένας από αυτούς θα είναι ο ισχυρός άντρας της ΔΕΗ.

Ονόματα ακούγονται και για την Εθνική Ασφαλιστική με επικρατέστερο να είναι εκείνο του Δημήτρη Δημόπουλου,γενικού διευθυντή της Εταιρικής Τραπεζικής της Εθνικής, ο οποίος εργάζεται στην τράπεζα από το 1975.

Τέλος για την καίρια θέση του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ επικρατέστερος φαίνεται ο πρώην υπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος, ενώ ο κ.Σαμαράς δέχθηκε εισήγηση να παραμείνει στο τιμόνι του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε