Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Με επιστολή στη Βουλή ζητούν να αποκλειστεί η Ζαρούλια από την Επιτροπή κατά του ρατσισμού

Με επιστολή στη Βουλή ζητούν να αποκλειστεί η Ζαρούλια από την Επιτροπή κατά του ρατσισμού

Τρεις βουλευτές με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ζητούν τον αποικλεισμό της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπής.

Να διερευνήσει τη δυνατότητα αποκλεισμού της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητούν τρεις βουλευτές, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΔΗΜΑΡ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η συμμετοχή της έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, ενός πολιτικού κόματος-οργάνωσης, που παραβιάζει στην πράξη και με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας».

Μολονότι η επιστολή υπογράφεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της επιστολής αποτελεί και κοινή συνισταμένη των απόψεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τη σχετική κοινή ανακοίνωση


Κοινή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη έστειλαν οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη (Δημοκρατική Αριστερά), Θεοδώρα Τζάκρη και Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ), που συμμετέχουν στην ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητώντας τον αποκλεισμό από την αντιπροσωπεία της βουλευτού της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν, είναι τουλάχιστον αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής ενός πολιτικού κόμματος – οργάνωσης, που παραβιάζει με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ενός οργανισμού του οποίου η αποστολή είναι η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αποτροπή των παραβιάσεων τους.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που την χαρακτηρίζουν ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση.
Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Μεϊμαράκη να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν στο πλαίσιο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, ενώ προτείνουν, στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια, το θέμα να συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και να αποφασιστεί νέα σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με τη δυνατότητα που δίνει στον Πρόεδρο ο Κανονισμός της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Διώξτε τη Ζαρούλια από την Επιτροπή κατά του ρατσισμού»

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια μέλος της επιτροπής κατά του ρατσισμού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε