Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Με παραίτηση απείλησε η Μπιρμπίλη για την εγκύκλιο των ημιυπαίθριων

Με παραίτηση απείλησε η Μπιρμπίλη για την εγκύκλιο των ημιυπαίθριων

– Τι λένε κύκλοι του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση
– Η ΥΠΕΚΑ επέμενε οτι ήταν ανέντιμη η περαιτέρω φορολόγηση των ημιυπαίθριων
– Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Γ. Παπακωνσταντίνου μέσα από την κυβερνητική καραμπόλα
– Το Newsit αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της ανάκλησης της εγκυκλίου

Ολονύχτιο παρασκήνιο μεταξύ δυο κορυφαίων υπουργείων και σύγκρουση κορυφής στην κυβέρνηση, προκάλεσε η εγκύκλιος που άναψε φωτιές.

Η δημοσιοποίηση χθες βράδυ της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία υποχρέωνε 500.000 έλληνες να πληρώσουν επιπλέον 2 χαράτσια για τους ημιυπαίθριους σήμανε συναγερμό στο ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, η εγκύκλιος εξόργισε την αρμόδια υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία επικοινώνησε και ζητησε εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Ραγκούσης όμως, επέμεινε στην ορθότητα της εγκυκλίου.

Κύκλοι του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση υποστηρίζουν πάντως πώς ούτε συνάντηση έγινε σε έντονο ύφος και ούτε ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε την ορθότητα της εγκυκλίου.

‘Ηδη από το βράδυ της Τετάρτης κάποια μέσα ενημέρωσης, “σήκωσαν” το θέμα, εκφράζοντας και την κοινή γνώμη. Ηταν πλέον φανερό οτι το πρωινό της Πέμπτης θα ήταν ένα από τα δυσκολότερα για την κυβέρνηση η οποία εμφανιζόταν ανακόλουθη σε όσα είχε εξαγγείλει.

Υπενθυμίζεται οτι στην διάταξη για τους ημιυπαίθριους τονιζόταν οτι όσοι τους δήλωναν δεν θα είχαν περαιτέρω επιβάρυνση. Τώρα, όμως η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών τους φόρτωνε με δυο χαράτσια!

Το πρωί, και λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κα Μπιρμπίλη αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις θέσεις της μέχρις εσχάτων, ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό.

Του εξήγησε την κοινωνική κατακραυγή που θα προκαλούσε η μη ανάκληση της εγκυκλίου τόσο από τους πολίτες και βεβαίως από τον Τύπο.

‘Ετσι, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Ντόλιο, να μεταβεί άμεσα στη Βουλή και να ανακοινώσει την απόφασή του για ανάκληση της εγκυκλίου για τους ημιυπαίθριους.

Στην ουσία μέσα από τη διαμάχη αυτή, βγήκε ενισχυμένος ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ενώ ήταν εκείνος που είχε συγκεντρώσει τα πυρά λόγω της τρόικας, τώρα με τους ημιυπαίθριους έλαβε εντολή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλάβει μεταξύ άλλων και τον συντονισμό των υπουργείων προκειμένου να μην συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση σε πανικό! Πήραν πίσω και διάταξη για τα κλειστά επαγγέλματα!

Δημόσια συγγνώμη Ντόλιου για τους ημιυπαίθριους – ‘Ολο το παρασκήνιο

Πήραν πίσω τα χαράτσια για τους ημιυπαίθριους μετά τον σάλο και το αλαλούμ μεταξύ υπουργείων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε