Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Με “παρδαλές” λύσεις η Ελλάδα οδηγείται στο χάος

Με σκληρά λόγια περιέγραψε στην εισήγησή της κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η Ντόρα Μπακογιάννη το τοπίο που δημιουργείται λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Τη θετική ψήφο των πολιτών ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
«Ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία, στέλνεις μήνυμα στους δύο αδιόρθωτους του συστήματος, χωρίς να παίζεις με το μέλλον της χώρας μας και γνωρίζοντας παράλληλα ότι η ψήφος σου πιάνει τόπο», δήλωσε και σημείωσε πως το κόμμα της αποτελεί δύναμη σταθερότητας, προσθέτει δυνάμεις στο μέτωπο του ευρώ και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και λειτουργεί ως αντίβαρο λογικής σε «έναν αυξανόμενο, παράλογο και ακραίο λαϊκισμό».
 
Η κ. Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα επικριτική για όλα τα άλλα κόμματα.
 
Χαρακτήρισε αδιόρθωτους τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά και κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι κλείνει λιμάνια και ξενοδοχεία. Για τον Π. Καμμένο είπε ότι την ώρα που διαπραγματευόμαστε χρήματα ζητά κατάργηση του χρέους, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη βία και η «ναζιστική Χρυσή Αυγή» τη χρησιμοποιεί ανοικτά. Για τον ΛΑΟΣ ανέφερε ότι διολίσθησε «πίσω στον αγαπημένο του λαϊκισμό», ενώ για τον Φ. Κουβέλη είπε πως «περιμένει να τον ψηφίσουν, παραμένοντας απολύτως σιωπηλός για να μην ενοχλεί κανέναν».
 
Την πιο σκληρή γλώσσα, όμως, η κ. Μπακογιάννη χρησιμοποίησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως την πιο οπισθοδρομική πολιτική δύναμη, επικρίνοντας και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι αν πάρει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δεν θα την επιστρέψει.
 
Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της μετεκλογικά, σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας είπε ότι προτάσσει την ουσία της πολιτικής και όχι τα πρόσωπα.
 
«Ας συμφωνήσουμε στο περιεχόμενο της πολιτικής και τα πρόσωπα δεν παίζουν ρόλο», είπε συγκεκριμένα, ενώ σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως θα υπάρξει δυνατότητα να δούμε ποιας μορφής κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί και με ποιον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως καλά κάνουν οι Έλληνες και δεν θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας.
 
Όσο για τη Δημοκρατική Συμμαχία, ξεκαθάρισε πως δεν περιμένουν εκπλήξεις τη Δευτέρα το πρωί όσους την ψηφίσουν και πως θα μετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας βάσει συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, βάζοντας όρους.
Σε άλλη ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού είπε ότι θα το αποφασίσει ο λαός, ενώ για την πρόταση του ΛΑΟΣ να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι της είναι δύσκολο να παρακολουθεί τις αλλαγές του κ. Καρατζαφέρη.
 
Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων όλων των επιχειρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των αποχωρήσεων στο δημόσιο με αξιολόγηση, δίνοντας στη Δημοκρατική Συμμαχία τον τίτλο του εκπροσώπου των απολυμένων ιδιωτικών υπαλλήλων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που, όπως είπε, σήμερα βάλλονται πανταχόθεν.
 
«Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους πρέπει να περάσει στον ιδιωτικό τομέα και όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα έτσι θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα», είπε συγκεκριμένα, χωρίς να εξαιρέσει τον ΟΠΑΠ, για τον οποίο είπε ότι «κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν κομματικά παιχνίδια».
 
Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ αφού σημείωσε πως κατανοεί την απόγνωση των πολιτών λόγω της κρίσης, θεώρησε εφικτό τον στόχο να την ξεπεράσουμε, αλλά παραμένοντας μέσα στην Ευρώπη.
Για το προσωπικό της πολιτικό μέλλον και το ενδεχόμενο επιστροφής της στη ΝΔ προκειμένου, ακόμα και υποθετικά, να διεκδικήσει την ηγεσία της, είπε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ για να μείνει» και δήλωσε τη βεβαιότητά της ότι θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με τις περισσότερες πιθανότητες από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.
Σχετικά με τις γαλλικές εκλογές είπε ότι πιθανή εκλογή του κ. Ολάντ θα δημιουργήσει καινούργιες συζητήσεις στην Ελλάδα και σίγουρα μέχρι τέλος του χρόνου θα καταλήξουμε σε ευρωομόλογο, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία για τις χώρες της ευρωζώνης.
Επιπρόσθετα, για τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είπε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν υπογράψει όρους που πρέπει να τηρηθούν, αλλά υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε για ορισμένους τομείς, όπως η μείωση της φορολογίας και το ζητούμενο είναι να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία.
Τέλος για τη λαθρομετανάστευση, η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κέντρων υποδοχής στην Τουρκία, ζήτησε από την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα με ουσιαστική παρουσία τής Frontex στα 120 χλμ ευρωπαϊκών συνόρων και απέδωσε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα για την έξαρση φαινομένων ακροδεξιάς, κατονομάζοντας τη Χρυσή Αυγή.
«Αυτός ο λαός δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αντιλήψεις ακραίου φασισμού, ναζιστικών χαιρετισμών και ανθρώπων που επιχειρούν δια της βίας να περάσουν τις θέσεις τους», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Μπακογιάννη: Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον τριών γεννιών Ελλήνων

Newsit – εκλογές! Κάθε μέρα και ένας υποψήφιος – Στείλτε τα ερωτήματά σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Δ.Αβραμόπουλος: Κάναμε λάθη εσωκομματικά που έφεραν την πολυδιάσπαση της παράταξης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε