Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Μεγάλη η λίστα για τα δομημένα ομόλογα – Ποιοί “γαλάζιοι” πρώην υπουργοί θα κληθούν να καταθέσουν

Το «πράσινο φως» για την κατάθεση πολιτικών και μη προσώπων που είχαν ανάμειξη στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, άναψε χθες η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση.

Τα μέλη της, που κατάρτισαν σήμερα τον κατάλογο των μαρτύρων, αποφάσισαν να κλητεύσουν στην Επιτροπή για κατάθεση τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων που εμπλέκονται στο θέμα των ομολόγων.

Έτσι, το κατώφλι της Εξεταστικής θα περάσουν, μεταξύ άλλων, οι «γαλάζιοι»…  Γ. Αλογοσκούφης, Π. Δούκας, Σ. Τσιτουρίδης, Π. Παναγιωτόπουλος και Β. Μαγγίνας, όπως και ο πρώην Γεν. Γραμ. που υπ. Οικονομικών Γ. Κουρής και του υπ. Εργασίας, Ευγένιος Παπαδόπουλος.
 
Για την υπόθεση όμως και για το πόσο ζημιώθηκε τα δημόσιο, θα καταθέσει και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή ο Αν. Λοβέρδος με τον Γ. Κουτρουμάνη, όπως και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

Στη λίστα των μαρτύρων εμπεριέχονται επίσης… : Τράπεζα Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΟΔΔΗΧ, Γεν. Λογιστήριο του κράτους, οι εταιρείες «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», «North Asset Management», ο πρώην Επικεφαλής της Αρχής για το «Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος» Γ. Ζορμπάς, Πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων ασφαλιστικών ταμείων.

Η Εξεταστική, απέρριψε την πρόταση της Ν.Δ. να κληθούν οι πρόεδροι του ΟΔΔΗΧ από το 1997 και μετά, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει – και η Επιτροπή αποφάσισε – πως η έρευνα της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων θα ξεκινήσει από το 2004.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε