Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Κουρουμπλή από Ξανθό

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Κουρουμπλή από Ξανθό

Το αυτονόητο είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ως κύριος αρμόδιος για την δημόσια υγεία με αφορμή την πετρελαιοκηλίδα. Ο υπουργός Υγείας έβαλε τα πράγματα στην θέση τους μετά την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ο οποίος καλούσε τον κόσμο να κολυμπήσει μέσα στο μαζούτ.

«Προφανώς, σε μια παραλία που υπάρχει μαζούτ, δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς να κολυμπήσει ή να ψαρέψει» είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας θα εκδώσουν και σχετική εγκύκλιο εντός των ημερών.

Να ελεγχθεί η διατροφική αλυσίδα

Υπογράμμισε, δε, πως όταν υπάρχουν μεγάλες οικολογικές καταστροφές, υπάρχουν άμεσοι και απώτεροι κίνδυνοι και σημείωσε πως θα πρέπει να ελεγχθεί από το ΕΛΚΕΘΕ το ενδεχόμενο να περάσει η μόλυνση από την πετραλαιοκηλίδα στη διατροφική αλυσίδα, όπως αναφέρουν και επιστήμονες.

Σημείωσε ότι από την καταστροφή αυτή θα πρέπει να «πάρει μαθήματα» και ο κρατικός μηχανισμός, καθώς «παραδοσιακά τα αντανακλαστικά ενεργοποιούνται, αφού έχει γίνει η ζημιά».

Τόνισε πως το ζήτημα είναι να συντονιστεί αυτή την ώρα στο ανώτατο επίπεδο ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αναγνώρισε ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Για τα περί παραίτησης του Παναγιώτη Κορουμπλή, σχολίασε: «Τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις