Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μέρκελ: Γενναία η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

H Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκεια της για τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα που καταψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή.

Η Ά.Μέρκελ ευχαριστημένη, που πέρασε το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή σχολίασε πως ”ήταν θαρραλέα κίνηση η η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου”.
 
Ταυτόχρονα όμως δήλωσε δυσαρεστημένη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στήριξαν με την ψήφο τους την προώθηση των αναγκαίων μέτρων λιτότητας.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα, αφενός μεν για το μέλλον της Ελλάδας, αφετέρου δε για τη σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Η Ελλάδα έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει έναν, οπωσδήποτε, δύσκολο δρόμο, ο οποίος για πολλούς ανθρώπους σημαίνει – κι αυτό το αντιλαμβάνομαι – θυσίες, αλλά πιστεύω ότι είναι ο δρόμος που κάνει το μέλλον της Ελλάδας να φαίνεται συνετό, που καθιστά δυνατή την δημιουργία σταθερών δημοσίων οικονομικών και τη μείωση των χρεών, αλλά και ο δρόμος που καθιστά δυνατή την οικονομική ανάπτυξη για την Ελλάδα», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε δήλωση που έκανε στην καγκελαρία.

«Βεβαίως και θα σταθούμε μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλάι της προσφέροντας βοήθεια», διαβεβαίωσε η καγκελάριος. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος (για την Ελλάδα) από το να γίνει ανταγωνιστικότερη. Πρόκειται για ένα χαρμόσυνο νέο, το οποίο μας πάει αρκετά μπροστά στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση του ευρώ».
 

Θετικά ήταν τα λόγια και του επικεφαλής της Bundesbank, που μίλησε για ”αποφασιστικό βήμα”.
 

Διαβάστε επίσης :


ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε