Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μέρκελ : Προσπαθώ να πείσω τον Σόιμπλε!

Η ιταλική εφημερίδα ”Μεσατζέρο” γράφει ”Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα, Πιο μαλακή η Μέρκελ”.

Προσέξτε πως παραδέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος τον καυγά της με τον Σόιμπλε και την εμμονή του με την ελληνική χρεοκοπία.
”Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τον Σόϊμπλε”, φέρεται να δήλωσε η Μέρκελ κατά την τηλεφωνική ανταλλαγή απόψεων με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ελλάδας, όπως επισημαίνει η ”Μεσατζέρο”.

Όπως προκύπτει ακόμα και ο Μόντι προσέχει ή καλύτερα φοβάται την Μέρκελ, αφού ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν επανέλαβε την άποψή του ”ότι οι θυσίες που ζητούνται από την Ελλάδα είναι υπερβολικές”, για να μην προκαλέσει εκνευρισμό στην καγκελάριο.

”Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την Ελλάδα”, γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο. ”Η ‘Αγκελα Μέρκελ ήταν πιο μαλακή, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία με τους πρωθυπουργούς Μ. Μόντι και Λ. Παπαδήμο. Δήλωσε πως έχει επίγνωση του ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία”, προσθέτει η εφημερίδα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η ”Μεσατζέρο”, όμως, δεν παραλείπει να τονίσει ότι στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, δηλώνουν πως ”το ίδιο το τηλεφωνικό ραντεβού, για να συζητηθεί το μέλλον της Ελλάδας- μια ιδέα του Μόντι- ήταν μια σημαντική εξέλιξη, διότι η ‘Αγκελα Μέρκελ, έως τώρα, δεν είχε κάνει ποτέ κάτι μετά από αίτημα και προτροπή Ευρωπαίου συναδέλφου της”.

Ο ιταλικός Τύπος, προσθέτει, τέλος, ότι ”το Βερολίνο, το Παρίσι και η Ρώμη, θα έβλεπαν ευνοϊκά τη δημιουργία μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών και στην Ελλάδα, που να έχει, ως σημείο αναφοράς, την κυβερνητική εμπειρία του Μάριο Μόντι”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε