Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μήνυμα Μέρκελ σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την Ελλάδα!

Μήνυμα Μέρκελ σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την Ελλάδα!

– Μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό έστειλε πριν από λίγο η καγκελάριος της Γερμανίας κλείνοντας τις εργασίες της  G7
– «Συζητήσαμε για την Ελλάδα και θέλουμε να μείνει στην ευρωζώνη αλλά….», είπε η Μέρκελ
– «Αλληλεγγύη σημαίνει ότι και η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα», είπε επίσης

Την συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κλείσιμο της Συνόδου των G7 στο Σλος Ελμάου στην Γερμανία.

«Συζητήσαμε για την Ελλάδα. Μιλήσαμε για την κατάσταση στο ευρώ και πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μάθουν πως πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις», είπε η Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη, αλλά είπαμε ότι η αλληλεγγύη σημαίνει ότι η Ελλάδα πρεπει να εφαρμόσει μέτρα».

Η κα Μέρκελ έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένη λέγοντας ότι: «Πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει χρόνος και γι’ αυτό πρέπει να δούλεψουμε σκληρά. Μεθαύριο θα το συζητήσουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κάθε μερα μετράει για να ολοκληρωθεί η απαραίτητη δουλεια που πρέπει να γίνει».

«Έχουμε και επιτυχή παραδείγματα», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε στην Ιρλανδία, η οποία, οπως είπε, έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στην Ισπανία, η οποία έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αν και η ανεργία είναι ακόμη πολύ υψηλή, για να παραπέμψει και σε συνεντεύξειος Κυπρίων πολιτικών, οι οποίοι, σημείωσε, παραδέχονται ότι ο δρόμος ήταν οδυνηρός, αλλά η Κύπρος είναι και πάλι στον σωστό δρομο. «Βλέπουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει οι Θεσμοί είχαν επιτυχία», επισήμανε η κυρία Μέρκελ και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το σωστό μίγμα – αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε