Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μέρκελ, Σόιμπλε και Γερμανική Βουλή αποφασίζουν για εμάς!

Δεν μαζεύεται με τίποτα το ελληνικό χρέος δήλωσε ο Σόιμπλε ενώ η Μέρκελ χαρακτήρισε ως ανεξέλεγκτες τις συνέπειες ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters η Άνγκελα Μέρκελ στο Γερμανικό κοινοβούλιο προειδοποίησε πως θα είναι ανεξέλεγκτες οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Πριν βιαστεί κανείς να αξιολογήσει τις δηλώσεις χρεοκοπίας της Γερμανίδας Καγκελαρίου, πρέπει να συνυπολογιστεί πως μίλησε με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα για να φτιάξει κλίμα ενόψει της ψηφοφορίας που θα γίνει στη Γερμανική Βουλή στις 27 Φεβρουαρίου για την έγκριση ή μη της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Πηγές από το Βερολίνο λένε ότι πως αλλιώς θα αποσπάσει η Μέρκελ τη θετική ψήφο των αρνητικών απέναντι στην Ελλάδα γερμανών βουλευτών, και πως αλλιώς θα χωνέψει τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα ο γερμανικός λαός που ποτίζεται από βροχή ανθελληνικών δημοσιευμάτων;

Πιο ανησυχητικές ακόμη είναι οι δηλώσεις που έκανε στη Γερμανική Βουλή ο Β.Σόιμπλε, όπως δημοσιεύονται από το Reuters.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά εκτίμησε πως ακόμα και με τα νέα σχέδια το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο το 2020, καθώς θα βρίσκεται στο 136% και όχι στο 120% του ΑΕΠ.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε