Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέρκελ:”Καλό και για εμάς και για την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ”

Μέρκελ:”Καλό και για εμάς και για την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ”

”Και λιτότητα και ανάπτυξη” η συνταγή των Ευρωπαίων ηγετών της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, και της Ιταλίας που ”συντόνισαν” τις θέσεις τους ενόψει της συνόδου κορυφής του G8.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε η Άγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μάριο Μόντι ”συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη δεν συνιστούν αντίθετες έννοιες αλλά είναι και οι δύο αναγκαίες”, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με κύκλους του Βερολίνου, οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ισχυρές πιέσεις στη σύνοδο του Καμπ Ντέιβιντ από τους Αμερικανούς, οι οποίοι απαιτούν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο πεδίο της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης και της κερδοσκοπίας στις αγορές.
Η απάντηση που δίνει η Ευρώπη προκύπτει από τις δηλώσεις Μπαρόζο και Μέρκελ που όπως υπογράμμισαν θέλουν να εγγυηθούν τόσο τη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και την ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα η Μέρκελ σε συνέντευξή της στο CNBS επαναλάμβανε την ισχυρή βούλησή της να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
”Θα ήταν καλό για την Ελλάδα και για εμάς όλους”, είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε