Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέρκελ-Σαρκοζί στέλνουν αντιπροσωπεία «στήριξης» στην Αθήνα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την «υποστήριξή τους στα «γενναία» μέτρα λιτότητας που έλαβε η Ελλάδα» έρχονται να διακηρύξουν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πιερ Λελούς και Βέρνερ Χόγερ θα βρεθούν στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ένα μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα, η οποία επλήγη σοβαρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

Οι δυο υπουργοί θα εκφράσουν την υποστήριξη των δύο χωρών στα δημοσιονομικά μέτρα, τα απαραίτητα και γενναία, που έλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς υποχρεώσεις της, προσέθεσε.

Κατά τη διήμερη παραμονή τους στην Ελλάδα, οι απεσταλμένοι του γαλλογερμανικού άξονα θα συναντηθούν με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, όπως και με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ροδούλα Ζήση.

Εκτός από την κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης, στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχουν οι απεσταλμένοι Παρισιού και Βερολίνου στην Αθήνα θα είναι και η συνεργασία στο πλαίσιο του αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε