Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέσα στο καλοκαίρι η εξεταστική για τα ομόλογα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των ομολόγων μέσα στο καλοκαίρι προχωράει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, την ερχόμενη Τρίτη ορίστηκε να γίνει η συζήτηση και η ψηφοφορία επί του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Όπως όλα δείχνουν, τα υπάρξει διακομματική συναίνεση καθώς στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όλοι οι αρχηγοί είχαν συμφωνήσει το συγκεκριμένο σκάνδαλο να διερευνηθεί σε βάθος.

Στο μεταξύ, άνοιξε και ο δρόμος για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καθώς στις 28 του μήνα ορίστηκε να γίνει η ψηφοφορία επί των πορισμάτων των κομμάτων και για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Εξάλλου, μέσα στο καλοκαίρι η Βουλή θα κληθεί να εξετάσει την παράμετρο των τυχόν ποινικών ευθυνών των «γαλάζιων» υπουργών, κ.κ. Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού, Ευάγγελου Μπασιάκου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, Γιώργου Βουλγαράκη και Κώστα Κιλτίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής δεν είναι άσχετη με τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να γίνει αμέσως μετά, προφανώς υπό το φόβο τυχόν διαρροών.

Πολλοί βουλευτές στο παρασκήνιο διαφωνούν με την κίνηση της ηγεσίας του κόμματος να αναγνωρίσει μόνο ποινικές ευθύνες στους «γαλάζιους» υπουργούς της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε