Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μετά την ελληνική οργή ο Μπερίσα τα “μαζεύει” για το ότι η Αλβανία εκτείνεται ως την Πρέβεζα

Μετά την ελληνική οργή ο Μπερίσα τα “μαζεύει” για το ότι η Αλβανία εκτείνεται ως την Πρέβεζα

– Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα ήταν παρών στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας
– Κυριολεκτικά μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Μπερίσα λίγο πριν επιβιβαστεί ο κ. Αβραμόπουλος το ακύρωσε
– Ο αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε: “τα αλβανικά εδάφη από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο
– Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: “Τέτοιες δηλώσεις δεν συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.Ο Μπερίσα μίλησε για μεγάλη Αλβανία!

Ο κ. Μπερίσα σε δηλώσεις του στην περιοχή Αυλώνα της Αλβανίας δήλωσε πως στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άντρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πολη, στις 28 Νοεμβρίου 1912 την ανεξαρτησίας της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα”.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης [www.km.gov.al] η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

Με αυτή τη δήλωση όπως όλα δείχνουν η Αλβανία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να πάρει πίσω τη δήλωση αυτή που προκάλεσε την οργή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των ελλήνων πολιτών.

Νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του είχε αναφέρει: “Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα”.

Ο κ. Αβραμόπουλοςε είχε προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας και κυριολεκτικά λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα και ματαίωσε το ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάκερς έβαλαν το αστέρι της Βεργίνας στην Αλβανική Προεδρία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε