Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μετά τον Schioppa έρχονται και άλλες “μετεγγραφές” από το εξωτερικό

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

Περίοδο μετεγγραφών μοιάζει να περνάει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του… πρωταθλήματος με τις διεθνείς αγορές και την τρόικα

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας με τις πολλές περγαμηνές και τις θέσεις-κλειδιά σε τράπεζες και οργανισμούς αναλαμβάνει σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου δείχνει σαφέστατα ότι ο Τομάζο Σκιόπα αναλαμβάνει διευρυμένο ρόλο στη χάραξη, αλλά και την άσκηση της οικονομικής πολιτικής.
 
Όλα δείχνουν όμως ότι ο Ιταλός απλά… άνοιξε την πόρτα και για άλλες μετεγγραφές από το εξωτερικό, πολλές από τις οποίες θα κάνει ο ίδιος με την έγκριση φυσικά του Γ. Παπανδρέου.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού απαντούν στην ερώτηση αν θα ακολουθήσουν και άλλοι με τη φράση “πρώτιστο μέλημα του κ. Παπανδρέου είναι να βγει η χώρα από την κρίση και έτσι θα αξιοποιηθεί κάθε βοήθεια”
Οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Σκιόπα κρατήθηκαν μυστικές μέχρι την τελευταία στιγμή, κανείς πλην των κυρίων Παμπούκη και Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε το παραμικρό. Οι πάντες εξεπλάγησαν μέσα στην Κυβέρνηση.
Τώρα το στοίχημα τόσο σε ότι έχει να κάνει με τον κ. Σκίόπα, όσο και με όσους ακολουθήσουν, είναι να μην υπάρξουν προστριβές, να μην νιώσουν κάποιοι υπουργοί ότι “καπελώνονται”.
Σε αυτό πάντως οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού απαντούν, με παράδειγμα την περίπτωση Σκιόπα, ότι οι ρόλοι θα είναι διακριτοί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε