Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Mέχρι το Πάσχα οι κινήσεις κατά της Siemens

Συνολικά και ενιαία θα εκφραστεί η κίνηση κατά της Siemens από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Καστανίδης, μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης θα συνιστούν ένα ενιαίο σχέδιο κινήσεων για την ικανοποίηση «των αξιώσεων της ελληνικής πολιτείας σχετικά με τις παραβατικές συμπεριφορές της SIEMENS». Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα κινηθεί με νομικά μέσα, απάντησε: «Προφανώς».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι στη παρούσα φάση γίνεται μία συστηματική καταγραφή των αξιώσεων κατά της γερμανικής εταιρείας και ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Μιλώντας χθες στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλη, ο κ. Παμπούκης επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κύβέρνησης να κινηθεί νομικά για τις αποζημιώσεις χαρακτηρίζοντας παράλληλα θέμα εθνικής αξιοπρέπειας να λήξει το θέμα με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσβάλλει το κοινό αίσθημα.

Επεσήμανε επίσης σύντομα θα προσκομίσει στοιχεία και από άλλες περιπτώσεις χωρών που όπως είπε στη συντριπτική τους πλειοψηφία πήραν τα όποια ποσά, με βάση τον συμβιβασμό.

Πάντως, ο κ. Παπαδημούλης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για χρονοκαθυστέρηση μιμούμενη τη Νέα Δημοκρατία, δίχως να έχει διεκδικήσει ούτε ευρώ από τη Siemens.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε