Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μια Ελλάδα της χρεοκοπίας και μια φωνή της ελπίδας

Η ΔΕΗ δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός. Το εδήλωσε ο Βενιζέλος ο λογιώτατος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος, στην με 5 ώρες καθυστέρηση συνέντευξη στη ΔΕΘ, ναι ο ίδιος όχι ο Πρωθυπουργός που παραδοσιακά απευθύνεται στο “Έθνος” από τη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε τη φορολόγηση της κατοικίας. Χαράτσι μέσω ΔΕΗ φυσικά γιατί άλλο αξιόπιστο μηχανισμό η Διοίκηση δεν διαθέτει.
Συγνώμη δεν ζήτησε, γιατί η γλώσσα του πάει πιο γρήγορα, τουλάχιστον από το μυαλό του.

Ο ίδιος Βενιζέλος είναι εκείνος που το ταμείο της ΓΕΝΟΠ, δηλαδή των συνδικαλιστών της εν λόγω ΔΕΗ το προίκισε με παραπάνω από ένα δις χρήματα των φορολογουμένων. Διότι δέχθηκε να εγγυηθεί το Δημόσιο τα ελλείματά τους. Εξγόρασε δηλαδή ένα θεσμό της Δημοκρατίας, το συνδικαλισμό, και εξασφάλισε την Υπουργική του ηρεμία τότε. Ούτε γι αυτό μιλά όταν κατακεραυνώνει τον κο Φωτόπουλο.
Ο Φωτόπουλος είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ που είπαμε, της εξαγορασμένης. Που τώρα δήλωσε πως η “εταιρεία του”, γιατί αν καταλάβατε η ΔΕΗ είναι εταιρεία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, άρα του κου Φωτόπουλου, η εταιρεία του λοιπόν δεν θα δεχθεί να εισπράξει το νέο χαράτσι.
Ο Βενιζέλος πλήρωσε, ο συνδικαλιστής εξαχρειώθηκε, ο Βενιζέλος φλυαρεί, ο συνδικαλιστής απειλεί.
Φούσκες χοντρές και άθλιες, εικόνες συναλλαγής μιας χρεοκοπημένης , βρωμερής Ελλάδας.

Τα Πανεπιστήμια κατελήφθησαν λαύρα, οι ανακοινώσεις “αγώνα” για την μη εφαρμογή του νόμου εκδόθηκαν, από Πελεγρίνηδες και Μηλόπουλους. Ναι αυτοί οι τύποι είναι πρυτάνεις ακόμη σε μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας και διδάσκουν την ασύντακτη και αστήρικτη ανυπακοή στους νόμους.

Όμως κάτι αλλάζει, κάτι φέγγει στο σκοτεινό άσυλο των μόνο κατ’ όνομα Ιδρυμάτων μας.
Στο διαδίκτυο η κίνηση για Ανοικτά Πανεπιστήμια κάθε μέρα προσθέτει χιλιάδες φοιτητές. Που θέλουν να σταματήσει η κυριαρχία των φανατικών μειοψηφιών στο Πανεπιστήμιο, που θέλουν δηλαδή να διεκδικήσουν λόγο και χώρο απόφασης για το δικό τους μέλλον.
Αλλά και θεσμικές φωνές, κάποιοι σύλλογοι διδασκόντων ή και σύγκλητοι διεκδικούν για πρώτη φορά-τι θλιβερό αλλά ναι για πρώτη φορά- το δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους και να αψηφήσουν τη μήνη των ιδρυματικών τραμπούκων.
Μιλάν για το δικαίωμα του ανοικτου Πανεπιστημίου, που κάποιοι το έχουν κάνει άσυλο σκοταδισμού και τρομοκρατίας. Για το δικαίωμα σε εξετάσεις, πτυχία, μόρφωση, δουλειά .

Είναι αρχή μιας νέας Ελλάδας. Όπου το αυτονόητο αρχίζει να κερδίζει έδαφος. Όπου το φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει,, οι αγανακτισμένοι της παιδείας, ναί αγανακτισμένοι γιατί έχουν όνειρα, αξίες, ιδέες, ζωντάνια, νιάτα, αξιοπρέπεια. Αυτοί οι αγανακτισμένοι αρχίζουν να υπάρχουν και θέλουν όλων τη βοήθεια για να πάρουν το πάνω χέρι, να ξεβρωμίσουν τα Ιδρύματα.

Κι ας σκεφτούμε πως εδώ που μια πολιτικός τόλμησε το αυτονόητο, δηλαδή η Διαμαντοπούλου πρότεινε την κατάργηση του ασύλου αλλά και την αξιολόγηση των σπουδών, τελικά βρέθηκαν και οι πολιτικές και οι κομματικές και οι κάθε είδους άλλοι να συνταχθούν να διεκδικήσουν, να ελπίσουν.

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε στους περισσότερους από εμάς αυτό αξίζει.

Την Ελλάδα του Βενιζέλου , του Φωτόπουλου και των ομόταγων τους να την διαγράψουμε το συντομώτατο, ξεκινώντας από τις συνειδήσεις μας. Να αγανακτίσουμε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε