Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Μια καλή κουβέντα” – Τι περιμένει από την συνάντηση με τον Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός

“Μια καλή κουβέντα” – Τι περιμένει από την συνάντηση με τον Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός

– Χρόνο και όχι χρήμα θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς
– Ολλανδία: Ξεχάστε τον περισσότερο χρόνο!
– Στις 17.30 η συνάντηση και αμέσως μετά οι δηλώσεις
– Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση Γιουνκερ να δει τον Αλέξη Τσίπρα

Την έστω και λεκτική στήριξη του προέδρου του Eurogroup περιμένει ο Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις που θα γίνουν μετά την συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα.

Το μήνυμα στήριξης της χώρας ο κ.Σαμαράς, θα το βάλει στις αποσκευές του και θα αναχωρήσει για τα δύσκολα ραντεβού με Μέρκελ και Ολάντ.

Η συνάντηση θα γίνει στις 17.30 το απόγευμα και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις και το παραδοσιακό δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το θέμα της επιμήκυνσης κατά δυο έτη του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής αναμένεται να συζητηθεί, αλλά στη λογική που αποτυπώθηκε και στη γερμανική εφημερίδα Bild, στην οποία ο κ. Σαμαράς με συνέντευξή του ενόψει και της επίσκεψης στο Βερολίνο, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ζητάει επιπλέον χρήματα, αλλά περισσότερο χρόνο.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η άρνηση – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – του κ.Γιούνκερ να δει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Οι αντιδράσεις είναι πολλές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν ήδη για θεσμική απρέπεια εκ μέρους του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Ο Ολλανδός ξαναχτύπησε!

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ ο Ολλαδός υπουργός οικονομικών ξέκοψε οποιαδήποτε συζήτηση παράτασης χρόνου. Δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ της ιδέας η Ελλάδα να πάρει περισσότερο χρόνο για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της.

«Αν πρόκειται για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών του προϋπολογισμού, τότε αυτό δεν είναι μια καλή ιδέα» στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τίτλος πρόκληση για τον Α.Σαμαρά από την βρετανική Independent:”Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στη γύρα”

Α.Σαμαράς στην Bild:Δεν θέλουμε χρήματα αλλά αέρα να ανασάνουμε

“Θεσμική απρέπεια” η άρνηση Γιουνκέρ να δει Τσίπρα


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε