Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μια ωραία ατμόσφαιρα – Και οι 3 στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Μια ωραία ατμόσφαιρα – Και οι 3 στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Ισχύς εν τη ενώσει για τους πολιτικούς αρχηγούς, που φέρονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν μαζί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, μια σύσκεψη που χαρακτηρίστηκε για το καλό της κλίμα.

Οι τρεις τους συμφώνησαν να μεταβούν στις Βρυξέλλες για να θέσουν σε πολιτικό επίπεδο ζήτημα αλλαγής των όρων του Μνημονίου αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχτηκε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κι άλλων ηγετών με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ πριν από τις 24 Ιουλίου, όταν επιστρέφει στην Ελλάδα η τρόικα. Θετικά αντιμετωπίστηκε και η πρόταση για συναντήσεις σε ηγετικό επίπεδο.

Το κλίμα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ήταν κάτι περισσότερο από καλό. «Ήταν η καλύτερη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έως τώρα», λέει στα Νέα ένας από τους συνεργάτες των τριών αρχηγών.

Χαρακτηριστικό αυτού και η συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη χωρίς παρουσία άλλων προσώπων, μετά τη συνάντηση παρουσία και του υπουργού Οικονομικών. Οι τρεις συζήτησαν γενικά θέματα διακυβέρνησης και κυρίως τις τοποθετήσεις γενικών γραμματέων, όπου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Συμφωνήθηκε επίσης, αναφέρει δημοσίευμα των Νέων, να βλέπονται τακτικά ως ομάδα υποστήριξης των αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με τη Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ.

Όλα αυτά έγιναν στο Μαξίμου το απόγευμα. Το πρωί τίποτα δεν προμήνυε το καλό κλίμα και τη σύσφιξη σχέσεων. Γιατί είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων, ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωινό τηλεφώνημα Στουρνάρα – Βενιζέλου, από αυτά που διανθίζονται με αιχμηρές εκφράσεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Το τηλεφώνημα ήταν όμως σαν να μην είχε συμβεί ποτέ, όταν ξεκίνησε το απόγευμα στο Μαξίμου η συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία για μάχη ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια – Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Η Διυπουργική αποφασίζει για τα μέτρα 11,7 δισ μέχρι το 2014

Όλα τα σενάρια για τα ειδικά μισθολόγια – Πως θα αποφύγουν το «τσεκούρωμα»

Βενιζέλος:Με αδικούν όσοι πιστεύουν ότι υπονομεύω τον Στουρνάρα

Πρώτη ρωγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό; – Γιατί απαίτησε ο Βενιζέλος…

Πόλεμος στο twitter! Με τον Αλέξη Τσίπρα και τους δημοσιογράφους της ΝΕΤ τα έβαλε ο διευθυντής του γρ.Τύπου του Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε