Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Χάρη στον Ανδρέα κυβερνά ο “κουτσός” Τσίπρας

Μίκης Θεοδωράκης

Με σκληρά λόγια σχολίασε ο Μίκης Θεοδωράκης το άρθρο που έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έστρεψε τα πυρά του κατά και των δυο!

Με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί χάρη σε εκείνον κυβερνά.

Όμως χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «κουτσό», γιατί χάρη στη συνταγματική αναθεώρηση του ’86 μπορεί να είναι στην εξουσία με «κουτσή» πλειοψηφία.

Κατηγορεί και τον Ανδρέα Παπανδρέου πως τότε έκοψε από το Σύνταγμα «το ένα πόδι για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως πρωθυπουργός».

Από τα πυρά του Μίκη δεν γλιτώνουν η Δικαιοσύνη και η Βουλή αλλά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός που «παραμένει ευκολόπιστος και προδομένος».

«Ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!», καταλήγει η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης: Ο βασιλιάς είναι γυμνός – Όλη η δήλωση

Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού.

Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί «κουτσή πλειοψηφία», όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα.

Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή.

Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή τη τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα.

Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει, γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!

Μίκης Θεοδωράκης - Αλέξης Τσίπρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις