Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μίλησε με τόλμη ο Αλογοσκούφης – Βλέπει θετικά στοιχεία στο Μνημόνιο

Μίλησε με τόλμη ο Αλογοσκούφης – Βλέπει θετικά στοιχεία στο Μνημόνιο

 Σήμερα είπε οτι βλέπει και θετικά στοιχεία στο Μνημόνιο αλλά παράλληλα χαρακτήρισε εγκληματικό το νεο φορολογικό.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, «αλλά βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο», γιατί, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε, δείχνοντας στις διεθνείς αγορές ότι δεν ήταν διατεθειμένη να πάρει από μόνη της τα απαραίτητα μέτρα και τον Φεβρουάριο ήταν πλέον αργά».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Real” σημείωσε ότι το μνημόνιο δεν έχει μόνο αρνητικά, αλλά και θετικά σημεία, ωστόσο όπως είπε, η οικονομική πολιτική που ακολουθείται, πρέπει να έχει στρατηγική και στόχους, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» αυτό που συμβαίνει σήμερα με τη φορολογία.

Τόνισε πως καθώς το μνημόνιο βρίσκεται υπό συνεχή διαπραγμάτευση, πρέπει να μπουν σωστές προτεραιότητες, γιατί «αν δεν υπάρξει ανάκαμψη, είναι πολύ δύσκολο να περιορίσουμε τα ελλείμματα».

Κληθείς να κάνει την αυτοκριτική του για την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι έχει μετανιώσει που δεν υπήρξε πιο έντονος και επίμονος τόσο στους ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων όσο και στα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, αν και, όπως είπε, είχε κάνει προτάσεις, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Ο ίδιος επεσήμανε ότι έγιναν σωστές κινήσεις, ωστόσο δεν προχώρησε η εξυγίανση του δημόσιου τομέα, «δεν αντιμετωπίστηκε η σπατάλη στους ΟΤΑ, στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία»

Ο Γ. Αλογοσκούφης σημείωσε, τέλος, ότι το λάθος του Κ. Καραμανλή ήταν ότι βρέθηκε μετά τις εκλογές «σε κατάσταση πολιτικής αδυναμίας και είχε πολύ περιορισμένα περιθώρια», καθώς είχε μόνο 151 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να προδιαγράφονται πρόωρες εθνικές εκλογές και να μην είναι δυνατή η λήψη σκληρών αποφάσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε