Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μήνυμα Χριστόφια ενόψει συνάντησης με Παπανδρέου στη Λευκωσία

Μήνυμα Χριστόφια ενόψει συνάντησης με Παπανδρέου στη Λευκωσία

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στη Λευκωσία, οι αρχηγοί των κομμάτων θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το Κυπριακό για να γίνει διαβούλευση.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο και τερματισμό των αντιπαραθέσεων, επεσήμανε ότι η λύση του Κυπριακού επιβάλλει συνέπεια σε αρχές, αλλά και επίδειξη ρεαλισμού. 

Η λύση, όπως είπε, επείγει, αλλά δεν πρόκειται ο ίδιος να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση, ούτε να συμβιβαστεί με την παρούσα κατάσταση και τη διχοτόμηση, που είναι καταστροφική τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις, στις οποίες, τόνισε, έχουν γίνει βήματα προόδου και έχουν σημειωθεί συγκλίσεις ιδιαίτερα στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού εξουσίας και μικρότερες στο κεφάλαιο της οικονομίας και των ευρωπαικών υποθέσεων. Σημείωσε ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες και να ανοίξει ο δρόμος προς τη λύση.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε, μετά τις « εκλογές» στα Κατεχόμενα, να συνομιλεί με κάποιον, που θα υποστηρίζει την επανένωση στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και όχι τη δημιουργία «δύο ξεχωριστών κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο», που θα συνάψουν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: Στη Λευκωσία ο Γ. Παπανδρέου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε