Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Αφορμή μια σειρά δημοσιευμάτων στο περιοδικό του “Hot Doc” αλλά και στην ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας», μέσω των οποίων ο εκδότης – δημοσιογράφος αναφέρεται κυρίως στην εμπλοκή του ονόματος του κ. Μαρκογιαννάκη στις υποθέσεις της Siemens και των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Στα δημοσιεύματα εγείρονται ερωτήματα για το πόσο ηθικό είναι να κατέχει τη θέση του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο, όπως υποστηρίζει, «δεν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες του, αλλά δεν παραπέμφθηκε ποτέ σε δίκη γιατί τα αδικήματα που του καταλογίζονταν είχαν παραγραφεί».

«Ένας άνθρωπος του οποίου η αθωότητα δεν απεδείχθη στο δικαστήριο αλλά ακολούθησε τον παρεξηγημένο δρόμο της παραγραφής θα προεδρεύσει της Προανακριτικής; Μήπως έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;» είναι ένα μόνο μέρος δημοσιεύματος (από «το Κουτί της Πανδώρας», στις 22/1/2013), που προκάλεσε την οργή του κ. Μαρκογιαννάκη.
«Το χειρότερο όμως δεν είναι πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προεδρεύει εκεί που δεν δικαιούται ηθικά. Είναι ότι έχει αναλάβει την ψιθυρολογία διαμόρφωσης κλίματος εναντίον των μελών της Επιτροπής που κάνουν τη δουλειά τους. Συνεπικουρούμενος από blogs, που πληρώνονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών εμφανίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως τον πονοκέφαλο της Επιτροπής, ως την φλύαρη που εμποδίζει τη διαδικασία, ως γραφική που δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ευθύνη» αναφέρεται σε άλλο σημείο, το οποίο εμπεριέχεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Επί της ουσίας των καταγγελιών ο κ. Μαρκογιαννάκης τις αποκρούσει, δηλώνοντας πως δεν υπήρξε θέμα παραγραφής των υποθέσεων.
Για τη μεν υπόθεση της Siemens τονίζει πως η Εξεταστική Επιτροπή που συνεστήθη δεν εντόπισε ενδείξεις για ποινικές του ευθύνες. Όσον για την υπόθεση της εκμίσθωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων παραπέμπει στο γεγονός πως ο φάκελος μελετήθηκε από τα κόμματα, αλλά κανένας πολιτικός χώρος δεν εντόπισε αξιόποινες πράξεις και δε ζήτησε Κοινοβουλευτική διερεύνηση… «Κι εδώ το μέγεθος της συκοφαντικής προσπάθειας είναι απύθμενο. Ψεύδος που μόνο νοσηρός νους μπορεί να κατασκευάσει… Και ψεύδονται ασύστολα οι εγκαλούμενοι, όταν κάνουν λόγο για παραγραφή» τονίζει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης στη μηνυτήρια αναφορά αφήνοντας αιχμές για τη σχέση του δημοσιογράφου με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
«Αλήθεια ο κ. Βαξεβάνης δεν επικοινώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο φανατικά στηρίζει, για να τον πληροφορήσουν σχετικά; Να ρωτήσει γιατί δεν ζητήθηκε να κινηθεί κάποια διαδικασία εις βάρος μου;».

Κατόπιν αυτού, οι δύο άντρες αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: ΣΥΡΙΖΑ και Βαξεβάνης έστησαν σκευωρία εις βάρος μου!

Βαξεβάνης: Αυτή είναι η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε