Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση

Μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, που την Κυριακή κατήγγειλε ότι μέλη του κόμματος τον χτύπησαν έξω από τη Θύρα 11 του ΟΑΚΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «σπείρα εγκληματιών» και για αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό η Χρυσή Αυγή κατέθεσε εις βάρος του μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Παράλληλα, ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Στρατούλη.

«Αναμένουμε την αποστολή της δικογραφίας στη βουλή και την άρση της ασυλίας του βουλευτή από την ολομέλεια, όπως έχει γίνει επανειλημμένως για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή. Τη μήνυση υπογράφει ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος.

Το πλήρες κείμενο της μήνυσης που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή κατά του Δημήτρη Στρατούλη

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ

Του πολιτικού κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Βουλευτή Β΄Αθηνών, Ηλία Παναγιώταρο και εδρεύει επί της οδού Δηλιγιάννη αριθμ.50 στην Αθήνα.

ΚΑΤΑ

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ Δημητρίου, Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατοίκου Αθηνών, Βασ. Σοφίας 2 (Μέγαρο Βουλής)

1.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Με αφορμή ένα καταγγελλόμενο συμβάν εναντίον του εγκαλουμένου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε χώρα στον περίβολο του ΟΑΚΑ χθες 16/12/2012, ο εν λόγω προέβη σε συκοφαντικές, αναπόδεικτες και υποβολιμαίες δηλώσεις εναντίον του πολιτικού φορέα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σύνολο των σημερινών δημοσιευμάτων επί του θέματος που φιλοξενείται στις διαδικτυακές σελίδες των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ». «ΕΘΝΟΣ», «zougla .gr» κλπ, προκύπτει ότι ο εγκαλούμενος, αναμασώντας τις αόριστες κατηγορίες περί «επιθέσεως» καταλήγει να χαρακτηρίσει τον πολιτικό μας φορέα ως «σπείρα εγκληματιών», ενεργοποιώντας προφανώς τη δόλια μεθόδευση για «ποινικές διώξεις στη Χρυσή Αυγή», που προαναγγέλθηκε δημόσια με τη γνωστή «πρωτοβουλία Βενιζέλου».

Όπως προέκυψε από σχετικές δηλώσεις στον ραδιοσταθμό “REAL”, που απομαγνητοφωνήθηκαν, η καταγραφή των γεγονότων από τον εν λόγω, έχει ως εξής: « Ήμουνα στον αγώνα ΑΕΚ- Ατρομήτου στο Ολυμπιακό στάδιο στο ημίχρονο του αγώνα βγήκα να περπατήσω στο περίβολο όπως όλοι σχεδόν οι φίλαθλοι από τα 30 μέτρα μια παρέα 3 ανθρώπων, 2 νέων ανθρώπων 30 με 35 χρονών μου φώναξαν Στρατούλη είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής θα σε σκοτώσουμε τώρα εδώ και έτρεξαν επάνω μου με χτυπήσανε με κλωτσιές στα πόδια και κυρίως όμως γροθιές στο. γροθιές στο κεφάλι. εκείνη τη στιγμή φώναξα εγώ Στρατούλης με σκοτώνει η Χρυσή Αυγή, έτρεξαν φίλαθλοι τους απέτρεψαν και από κει και πέρα πήραν τον δρόμο τους τα πράγματα. Άνανδρη επίθεση, φασιστική επίθεση συμμορίτικη επίθεση, συμμορίτικη κυριολεκτικά σε ανύποπτο χρόνο και σε ανύποπτο χώρο.»

Σαν να μην έφτανε η εντελώς φαιδρή απόδοση του πιθανού συμβάντος σε δήθεν «μέλη» της Χρυσής Αυγής που πριν «επιτεθούν» δηλώνουν ευκρινώς την ιδιότητά τους (!) , ο εγκαλούμενος, προκειμένου να μην μείνει καμία αμφιβολία περί των πολιτικών προθέσεων της «καταγγελίας» του, σπεύδει να δηλώσει σε όλα τα μέσα, ότι αυτοί που του επιτέθηκαν «δεν ήταν νεαροί ήταν χρυσαυγίτες» , χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τη Χρυσή Αυγή ως «σπείρα εγκληματιών» (βλ. σχετικά δημοσιεύματα που προσκομίζω και επικαλούμαι)

2.ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή, με την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος, δηλαδή νομικά της ενώσεως προσώπων που συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 1 Συντάγματος, είναι φορέας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, δυνάμενος να νομιμοποιείται ενεργητικά ενώπιον των Δικαστηρίων, προκειμένου να επιδιώκει την δικαστική προστασία του.

Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 363 ΠΚ « Αν στην περίπτωση του άρθρου 362 το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές, τιμωρείται…». Όπως προκύπτει από τις αναλυτικά επικαλούμενες δηλώσεις ενώπιον των ΜΜΕ του εγκαλουμένου καθώς και τους ανυπόστατους και παντελώς αναπόδεικτους ισχυρισμούς του ότι οι δράστες «του δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής» καθώς και του απύθμενου θράσους χαρακτηρισμού του νομίμου πολιτικού μας φορέα ως «σπείρα εγκληματιών» , είναι προφανές ότι ο εν λόγω είχε πρόθεση συκοφαντικής δυσφημήσεως, αφού γνώριζε πως τα όσα ισχυρίστηκε δεν περιείχαν ίχνος αλήθειας και έγιναν με μοναδικό σκοπό να τρωθεί η φήμη του κόμματός μας.

Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον να καταθέσουμε έγκληση κατά του εγκαλουμένου.

Επειδή εκπροσωπώ νόμιμα τον πολιτικό φορέα ως Βουλευτής.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ

Να ασκηθεί ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του εγκαλουμένου

Να δηλώσω παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για το ποσό των 45 Ευρώ με επιφύλαξη της αστικής αποζημίωσης που θα ζητηθεί στα αστικά Δικαστήρια.

Προτείνω ως μάρτυρες τον:

Γκλέτσο Απόστολο

Αθήνα, 17/12/2012

Ο Εγκαλών

Ηλίας Παναγιώταρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρχιμάκης σε Στρατούλη: Όταν δέρνατε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν ανεπίτρεπτο;

Στρατούλης στο Newsit: Μέλη της Χρυσής Αυγής με χτύπησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν – Το χρονικό της επίθεσης στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΟΑΚΑ

Χρυσή Αυγή: Διαψεύδουμε Στρατούλη

Ξυλοκόπησαν τον Δημήτρη Στρατούλη στο ΟΑΚΑ – “Θα σε σκοτώσουμε τώρα” του είπαν, καταγγέλλει ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε