Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχει ταβάνι»

Μητσοτάκης: «Η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχει ταβάνι»

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχει ταβάνι». Με την φράση αυτή σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κυβερνητική ανικανότητα ή σκοπιμότητες στη διαχείριση  λόγω διαμάχης συμφερόντων σε ότι αφορά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»
απάντησε:

«Ένα πράγμα έχω μάθει (σ.σ. από αυτή την κυβέρνηση) πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα».

Επισήμανε για μια ακόμα  φορά πως ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά το ατύχημα έφυγε για την Βρετανία λέγοντας «μη  ξεχνάτε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα».

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε απουσία και καθυστερήσεις και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε, πέρασαν αρκετές μέρες μετά  το ναυάγιο για να συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους τρείς αρμόδιους υπουργούς για να εξετάσουν για το πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση.

«Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες» είπε.

Πρόσθεσε ότι: «όπου έχουν συμβεί τέτοιου είδους καταστροφές ο Πρωθυπουργός της χώρας πηγαίνει επί τόπου βρίσκεται δίπλα και ενημερώνεται».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δεν έχουμε καν διεκδικήσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως για παράδειγμα για τους αλιείς».

«Στην περίπτωση της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλοίου «Prestige» στην Ισπανία η κυβέρνηση είχε πάρει ενισχύσεις μέσα σε ένα μήνα σε χρόνο ρεκόρ κι εμείς δεν έχουμε καταθέσει καν αίτημα», είπε.

Και  πρόσθεσε με νόημα: «φαίνεται πως θα κάνουμε εμείς τη δουλειά της κυβέρνησης».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στις τροφικές επιπτώσεις από την ρύπανση στο Σαρωνικό είπε: «Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και έλεγχοι για τα αλιεύματα».

Προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα κατέθεσει επίκαιρη ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην αλιεία και ιδίως για τους αλιείς του Σαρωνικού.

Αύριο είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της επίκαιρης επερώτησης που έχει καταθέσει η ΝΔ για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη ρύπανσης του Σαρωνικού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις