Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μητσοτάκης: “Είναι λάθος η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό”

Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα (14.12.2017), στις Βρυξέλλες καθώς συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε κατά την προέλευση του στην Σύνοδο εξηγώντας γιατί θεωρεί πως η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό είναι λάθος.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μεταναστευτικό ζήτημα θα μας απασχολεί για καιρό. Είναι πολύ σημαντικό να μην το αντιμετωπίζουμε με παραμορφωτικούς εθνικούς φακούς. Η πρόταση του Προέδρου Τουσκ αναφορικά με το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων είναι λάθος. 
 
Και είναι λάθος, όχι μόνο επειδή η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων – με ελάχιστες εξαιρέσεις – λειτουργεί, αλλά και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης. Και ο μόνος τρόπος να εκφράζουμε εμπράκτως αυτή την αλληλεγγύη είναι μέσω ενός δίκαιου και αναλογικού επιμερισμού της κοινής μας ευθύνης». 

Δείτε στο βίντεο την δήλωση του

 

Να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τουσκ αναμένεται να καταθέσει μία πρόταση “βόμβα” στην Σύνοδο , σύμφωνα με την οποία θα καταργηθεί η υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων από χώρες της ΕΕ (δείτε περισσότερα εδώ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις