Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Η μοίρα επεφύλασσε άσχημο τέλος στη Μαρία Μπέκετ

Μητσοτάκης: Η μοίρα επεφύλασσε άσχημο τέλος στη Μαρία Μπέκετ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επικεφαλής ενός πυκνού εκκλησιάσματος, που συγκροτούσαν πρώην υπουργοί, πρώην πρέσβεις, και πλήθος εκπροσώπων της αθηναϊκής κοινωνίας, διανοούμενοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, καθηγητές, αλλά και εκπρόσωποι από πολλές χώρες του εξωτερικού, τίμησαν τη μνήμη της Μαρίας Μπέκετ, σε επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στον ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβή, στην Πλάκα.

«Η Μαρία ανήκει στην σπάνια κατηγορία των ανθρώπων, που αφιερώνονται σε μεγάλους ευγενείς σκοπούς για τους οποίους είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης για συνοψίσει προς το εκκλησίασμα την προσωπικότητα της εκλιπούσας.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την μοναδική συμβολή της Μαρίας Μπέκετ στον αντιδικτατορικό αγώνα και τόνισε ότι «μετά την πτώση της δικτατορίας η Μαρία επέστρεψε στην ιδιωτική της ζωή, σεμνά και αθόρυβα, δεν ζήτησε διάκριση ούτε καν τιμητική αναγνώριση».

Αναφέρθηκε ακόμα στη Οικολογική δραστηριότητα της: «Βοήθησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αναβαθμίστηκε και αναγνωρίστηκε διεθνώς χάρις σ’ αυτή του τη δραστηριότητα», είπε.

«Η μοίρα δυστυχώς επεφύλασσε άσχημο τέλος στη Μαρία», είπε προς το εκκλησίασμα ο πρώην πρωθυπουργός. «Κατηγορήθηκε για κακή διαχείριση, πικράθηκε και η πίκρα αυτή πιθανόν επέσπευσε το τέλος της. Δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για πράγματα που δεν γνωρίζω, ένα πράγμα όμως αισθάνομαι το χρέος να διακηρύξω με ήσυχη τη συνείδησή και καθαρή την καρδιά: «Η Μαρία που εμείς γνωρίσαμε, όλη της τη ζωή αγωνίζονταν για αυτά που πίστευε και προσέφερε τα πάντα αδικώντας ακόμα και τα παιδιά της. Ποτέ δεν ζήτησε ούτε έλαβε ανταλλάγματα.»

«Εμείς οι παλιοί σύντροφοι σου που σε αποχαιρετούμε θα σεβόμαστε και θα τιμούμε την μνήμη σου. Οι κόρες του και η εγγονή σου μπορεί να είναι υπερήφανες για σένα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο πρώην πρόεδρος του σύλλογο Ελληνικών Βιομηχανιών ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο πρώην βουλευτής Περικλής Κοροβέσης, η ηθοποιός κα Κίτυ Αρσένη, τίμησαν με δημόσια μηνύματά τους την μνήμη της Μαρίας Μπέκετ. Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης ετέλεσε ειδική θεια λειτουργία στον στο ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβή, πριν τη επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προειλημμένων υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

K.Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε