Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Στοπ σε προσλήψεις για συζύγους και… παιδιά υπουργών και στελεχών!

Μητσοτάκης
Φωτογραφία: Reuters

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει… άγριες διαθέσεις με το “καλημέρα” θέλοντας να αποφύγει κριτική και επιθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα.
Θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού. Τι θα ισχύει για συζύγους και παιδιά.
Όλο το ρεπορτάζ για το τι θα πει ο νέος πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

«Απαγορευτικό» βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζύγους και παιδιά υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για προσλήψεις και δουλειές με το Δημόσιο, μετά και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Τι θα πει στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από τον προγραμματισμό και τα χρονοδιαγράμματα για κάθε υπουργείο που θα θέσει στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βάλει και κανόνες για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει πάρει απόφαση να τεθούν στους υπουργούς και τους υφυπουργούς ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Ως προς το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα περιγράψει ο κ. Μητσοτάκης στους υπουργούς του, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το newsit.gr ότι κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

Στο φάκελο αυτό, σύμφωνα με αυτά που θα πει ο Κυριάκο Μητσοτάκης, θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το newsit.gr, αύριο Τετάρτη 10.07.2019, θα είναι η τελευταία ζωντανή μετάδοση του υπουργικού συμβουλίου και τα δυο πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στην Βουλή θα αφορούν την δομή της κυβέρνησης και λοιπές διατάξεις και επίσης το φορολογικό.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις