Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Θλιβερή εικόνα η διεκδίκηση των αναδρομικών»

Θλιβερή αλλά και αναμενόμενη συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός την αίτηση συνταξιούχων βουλευτών για παροχή αναδρομικών.

Για αυτό και επανέρχεται στην πρότασή του να κηρυχθεί η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική.

«Το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν και αυτοί τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστικοί, την περίοδο 2003-2007, ήταν θλιβερή αλλά και αναμενόμενη συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος στην αντιμετώπιση του δύσκολου και σύνθετου θέματος μισθολογίου και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών με τους οποίους συνταγματικά εξομοιώνονται, από απόψεως αποδοχών, οι βουλευτές», αναφέρει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Προφανώς η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος -η οποία άλλωστε δεν ζητείται από την πλειοψηφία των αιτούντων- θα απορριφθεί ομόφωνα και με αγανάκτηση, ενόψει της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας. Είναι όμως εξίσου προφανές, ότι μόλις τα πράγματα καλυτερεύσουν το αίτημα θα επανέλθει με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση, διότι στηρίζεται στο Σύνταγμα.

Η μόνη λύση και αυτού του θέματος βρίσκεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία βεβαίως, δεν πρέπει να βραδύνει. Αποτελεί και αυτό ένα ακόμη λόγο να κηρυχθεί με πρόταση των κομμάτων και με έγκριση του λαού η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική», καταλήγει στη δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φάμπρικα των αναδρομικών από τ.βουλευτές εξοργίζει τον κόσμο!

Φρένο στην απληστία των εθνοπατέρων με νομοθετική ρύθμιση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε