Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μητσοτάκης:Πείτε στον λαό ότι φταίμε εμείς και όχι οι ξένοι

Μητσοτάκης:Πείτε στον λαό ότι φταίμε εμείς και όχι οι ξένοι

Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό την αλήθεια και να μην τα ρίχνει όλα στο Μνημόνιο και τους ξένους, αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα δεν πρέπει να συζητήσει το ενδεχόμενο αποδέσμευσης από τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να τις θέσει σε διάλογο.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει μεταξύ άλλων: “Oι εκλογές θα είναι καθοριστικές, καθώς τα μηνύματα που έλαβαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος, αλλά και οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ήταν περισσότερο από σαφή: Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι συνυφασμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και οι συζητήσεις περί απομάκρυνσής της δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση “μπλόφα””.

…”ο ελληνικός πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό αυτή την αλήθεια και να μην τα ρίχνει όλα στο μνημόνιο και στους ξένους. Διότι αυτό στην πραγματικότητα συνέβη. Το Μνημόνιο, τα δυο Μνημόνια για την ακρίβεια, περιέχουν πολλά λάθη, αρκετά από τα οποία είναι δυνατόν να διορθωθούν» ενώ τονίζει ότι πρέπει να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία.”

Γράφει επίσης:

“Η αλήθεια είναι ότι επί τρεις δεκαετίες, με μια εξαίρεση, την περίοδο ́90 – ́93, που κυβέρνησε η ΝΔ, ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε μια σκληρή πραγματικότητα, να κατεβάσουμε δηλαδή το βιοτικό μας επίπεδο. Και αυτό με σκληρό νόμισμα είναι δύσκολο και επώδυνο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθερίδης:Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε 3 μήνες θα διαλυθεί

Τσίπρας στο Spiegel: “Οι εκβιασμοί θα οδηγήσουν σε στάση πληρωμών”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε