Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μιχελάκης: «Δεν το ήξερε ούτε η ίδια η κυβέρνηση»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ενημέρωση για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου ζήτησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αρνούμενος έως τότε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση επ’ αυτού.

«Δεν υπάρχουν δεδομένα παρά σενάρια», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως «το θέμα είναι συνολικό. Σας θυμίζω ότι δεν υπήρχε ενημέρωση στα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης, υπάρχει ενδοκυβερνητικό θέμα, δεν το γνώριζαν ούτε στην κυβέρνηση, πόσο μάλλον ο ελληνικός λαός», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό και κυρίως από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προς τον Αντώνη Σαμαρά έτσι ώστε να συναινέσει στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «γνωστά φθαρμένα προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης που θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Ζάππειο 2».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να θέσει θέμα υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από ενισχυμένη πλειοψηφία. «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», είπε, υπενθυμίζοντας συνέντευξη του προέδρου του κόμματος ο οποίος είχε δηλώσει πως «η ΝΔ δεν εκβιάζεται».

Απέφυγε, εξάλλου, να σχολιάσει τις νέες δημοσκοπήσεις και επεσήμανε πως αυτό που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι να πείσει τους πολίτες οι οποίοι παραμένουν αναποφάσιστοι. «Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε το δικό μας πρόγραμμα που θα μπορέσει να μας βγάλει από την κρίση», δήλωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε